Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani masline
  • 02.05.2023. 09:00
  • Zadarska, Zadar

Ni celebritiji ne mogu odoljeti: Ulje Emilije Kokić i Miljenka Kokota osvojilo zlatnu medalju

Volimo masline i maslinovo ulje, a najbolje je ono koje sam proizvedeš, kaže popularni par koji u ravnokotarskom mjestu Pridraga uzgaja 80-ak maslina. Tko ih je posadio?

Foto: Dani masline
  • 1.807
  • 123
  • 0

Ni hrvatski celebritiji ne mogu odoljeti čarima maslina. Nakon glumice Zrinke Cvitešić, koja ima maslinik u Donjem Humcu na Braču, i poznati par pjevačica Emilija Kokić i njezin suprug Miljenko Kokot, vrsni spiker HRT-a, uzgajaju masline i – osvajaju zlatne medalje.

"Volimo masline i maslinovo ulje, a najbolje je ono koje sam proizvedeš“, kažu supružnici. Oni u ravnokotarskom mjestu Pridraga uzgajaju 80-ak maslina koje je posadio Emilijin otac Vice.

"Trudimo se proizvesti kvalitetno, ekstra djevičansko maslinovo ulje", kažu Emilija i Miljenko.

A u tome i uspijevaju. Na završenoj 25. po redu međunarodnoj manifestaciji Dani Masline, održane 28. i 29. travnja u Zadru i na otkoku Pašmanu njihovo ulje osvojilo je zlato u konkurenciji 243 uzorka ulja pristiglih iz Hrvatske i susjednih zemalja Slovenije, BiH, Crne Gore, čak i Španjolske.

Šampioni Dana maslina Fortica Ivice Vlatkovića i Dalma Oleum Danijele i Vinka Lalina

Ulje popularnog para Kokić/Kokot nagrađeno zlatom ocijenjeno je sa 95,25 od mogućih 100 bodova. U kategoriji otvorenih ulja više i od poznatog zadarskog maslinara Marina Matešića, njihovog maslinarskog učitelja.


Tagovi

Dani masline Emilija Kokić i Miljenko Kokot Zlatna medalja


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."