Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Messis d.o.o.
  • 01.09.2017. 09:00

Mehanizacijom pokrili sve - pa i mediteranske kulture!

Tvrtka Messis d.o.o. strojevima i opremom pokriva i dobar dio obrade i pripreme terena za mediteranske kulture. U ponudi su im i kompresori, atomizeri, specijalni strojevi za voćarstvo i vinogradarstvo, traktori za velike nagibe, ali i sušare za žitarice koje su prvi počeli prodavati u Hrvatskoj i dosad ih prodali više od 80!

Foto: Borna Matijanić
  • 1.341
  • 86
  • 0

"Sajam je dobar. Tek treba biti dobar i tek će biti dobar!", kaže vlasnik tvrtke Messis d.o.o. Marijan Kalanj, ujedno jedan od osnivača Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, organizatora Farm Showa u Osijeku na kojemu su ove godine izložili rotodrljaču, frezu i malčer, podrivač, rotodrljaču za unutar-rednu obradu u vinogradima i voćnjacima, električne (akumulatorske) škare za rezidbu vinograda i voćnjaka, vezačice, vlagomjere za žitarice.

Za njih su se odlučili iako imaju bogatu paletu proizvoda jer u ponudi imaju strojeve i opremu za sve vrste poljoprivrede (ratarstvo, vinogradarstvo i voćarstvo, stočarstvo).

"To su strojevi koji se jako dobro prodaju i u Slavoniji i u drugim dijelovima Hrvatske. Nismo veliki trgovci, ali imamo sigurno najširu paletu proizvoda. Drugo, osim što smo prisutni u Slavoniji mi smo jako prisutni u Dalmaciji, Istri i Primorju gdje su tek počeci poljoprivrede", otkrio nam je Kalanj naglašavajući da nisu došli prodavati već prezentirati, popričati s novim partnerima koje će dobiti, sa starim partnerima i pokazati što imaju novoga.

Marijan Kalanj

Katalog strojeva i opreme na 300 stranica

Naime, pojasnio je, pokrivaju i dobar dio obrade i pripreme terena za mediteranske kulture. U ponudi su im i kompresori, atomizeri, specijalni strojevi za voćarstvo i vnogradarstvo, traktori za velike nagibe, ali i sušare za žitarice koje su prvi počeli prodavati u Hrvatskoj i dosad ih prodali više od 80!

Premda su se odlučili doći s manje strojeva i opreme, sa sobom su donijeli katalog ponude u kojemu je na gotovo 300 stranica opisan svaki stroj i oprema te njegova cijena. Na "udžbenik" kako ga nazivaju, iznimno su ponosni, a tiskaju ga u 3.000 primjeraka.

"U njemu su opisane sve tehničke karakteristike, ali i cijene strojeva", dodaje Kalanj.

Kada je u pitanju stanje na tržištu poljoprivredne mehanizacije, ono se, naglašava, puno popravlja.

Mehanizacija će se tek početi prodavati

"Ministar Tolušić je rekao da je prosječna starost traktora u Hrvatskoj 30 godina. U Sloveniji je 15, u Austriji sedam godina. Dakle, kod nas se tek treba prodavati mehanizacija i prodavat će se. Tih 120 dana što je ministar obećao da će biti (od objave natječaja za sufinanciranje kroz mjere ruralnog razvoja do sklapanja ugovora), je velika stvar i po ovome kako on radi, on će to sigurno napraviti. Za nas je to velika stvar, jer mi smo ove godine počeli isporučivati robe za koje je natječaj bio 2015. godine. Od 2015. nama su se osim tehničkih karakteristika strojeva promijenile i cijene. Međutim, mi ih moramo prodavati po cijenama iz 2015. Bude li to u 120 dana, to će biti izvanredno", kaže Kalanj.

Inače, tvrtka Messis d.o.o. je privatna tvrtka sa sjedištem u Zagrebu. Registriran je kao tvrtka za trgovinu, zastupanje i usluge, a osnovna djelatnost tvrtke je veleprodaja i distribucija strojeva i opreme za poljoprivredu (ratarstvo, vinogradarstvo i voćarstvo, stočarstvo), opreme za komunalna poduzeća, rezervnih dijelova i alata, servis i preventivno održavanje strojeva i opreme te poduka o rukovanju i održavanju korisnika odnosno kupaca poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Foto: Borna Matijanić


Tagovi

Messis d.o.o. Farm Show Marijan Kalanj Mehanizacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]