Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba maline
  • 20.06.2017. 08:15

Malinari blokiraju hladnjačare?

Malinari su najavili da će u petak 23. juna obustaviti berbu i blokirati hladnjače. Zahtevaju da otkupna cena bude između 220 i 240 dinara.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 11.918
  • 1.415
  • 0

Nakon što su održali proteste, malinari su najavili dalje akcije - blokiranje puteva, hladnjača i otkupnih mesta. Asocijacija "Malinari Srbije", koja okuplja 54 udruženja, pozvala je državu da reše problem, kako kažu, monopola i da se otkup omogući po tržišnoj ceni između 220 i 240 dinara.

"Uskoro počinje branje najvećih količina ovogodišnjeg roda. U slučaju da država dozvoli pljačku, malinu nećemo poklanjati i ona neće završiti u hladnjačama", rekao je za Novosti Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije.

Nedimović: Pomoći ćemo malinarima

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da održati sastanak sa malinarima, kao i sa predstavnicima ministarstava finansije i trgovine. Tvrdi da se neće dozvoliti narušavanje tržišta.

Ipak, naveo je da ne može država da uredi cenu, ali može da reaguje. Objašnjava i da je rešenje u udruživanju:

"Imali smo pre neki dan u Arilju situaciju da se nekoliko vlasnika malinjaka udružilo i napravilo svoje skladište. Malinu će prodati po većoj ceni u novembru, decembru".

Foto: Julijana Kuzmić


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Maline Hladnjače Blokada Otkupna cena Branislav Nedimović Dobrivoje Radović Malinari Srbije


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.