Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada
  • 07.04.2017. 07:30

Kontuš: Ljestve u masliniku stvar su prošlosti

Zahvaljujući tvrtki Entrada, ljestve u masliniku mogu otići u ropotarnicu povijesti.

  • 3.147
  • 185
  • 0

U sklopu ovogodišnjeg Noćnjaka Zadružnog saveza Dalmacije, razgovarali smo s vlasnikom tvrtke Entrada, Josipom Kontušem.

Riječ je o programu Campagnole interesantnom maslinarima, voćarima i vinogradarima, a koji je zahvaljujući specifikacijama obogatio mnoge zaintereisrane posjetitelje.

Na Noćnjaku prezentirana oprema za održavanje i preradu maslina

Doznali smo tako da je ovo znakovito poduzeće utemeljeno 1992. godine, uvaženi partner, ali i programski predstavnik tvrtke Lombardini (koja se diči talijanskom proizvodnjom motora) za Republiku Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju te Kosovo, a koje zahvaljujući tendenciji rasta, broji nekoliko desetaka djelatnika.

Ponose se tako sektorom veleprodaje s odjelom prodaje, nabave i općih poslova, sektorom održavanja s odjelom servisne i tehničke podrške i na koncu, sektorom maloprodaje, a zahvaljujući tome, pokazali su opremu za rezidbu, održavanje, tretiranje, berbu i preradu maslina.

Ljestve u masliniku mogu otići u ropotarnicu povijesti

Iz proizvodnog programa Campagnole osim ručnih, izdvajaju teleskopske škare s kojima se može raditi s tla, a osim njih, diče se i pneumatskim čija su karakteristika teleskopski produžetci (električnog ili pneumatskog pogona) zbog kojih gospodarstvenicima više ne trebaju ljestve.

Entrada Labinprogres

Pored toga, izdvajaju ekološke tresače napravljene od plastike i kristala (zahvaljujući kojem plod masline pada okomito na mrežu i ne dolazi do razbacivanja plodova) i mlinove pomoću kojih se melju grane maslina te tako zemlji vraća blago koje je iz nje izašlo. Kada govorimo o dužini teleskopskih alata, ista broji 2,70 m koji su dobar dodatak na visinu samog djelatnika.

Njihov je prostor na Noćnjaku vrvio posjetiteljima

"Iznenađeni smo interesom maslinara, voćara i vinogradara koji su nas posjetili na ovogodišnjem Noćnjaku. Sretni smo što su prepoznali našu kvalitetu zbog čega se i prodaja pokazala vrlo dobrom", priča direktor Josip Kontuš koji je kada govorimo o rezultatima poslovanja, osobito istaknuo 2016. godinu kao uzornu.

Josip Kontuš i Roberta Kljenak

Kobra pro - škare napravljene na zahtjev brojnih maslinara, voćara i vinogradara

Najavio je tako i promociju novih električnih škara poznatih po imenu "Kobra pro" čija debljina, kada govorimo o rezu iznosi 40 mm, autonomija dva dana, a garancija četiri godine. Cijena istih, zahvaljujući kvaliteti, dosezat će 10.000,00 kn, a s obzirom na to da su iste napravljene na zahtjev velikog broja maslinara, voćara i vinogradara, očekuje se velika potražnja.


Fotoprilog


Tagovi

Entrada Labinprogres Josip Kontuš Pneumatske škare Zadružni savez Dalmacije Noćnjak Kobra pro Tvrtka Entrada


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]