Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 07.11.2019. 09:00
  • Zagrebačka, Vrbovec

Impresivne snage, a niske potrošnje goriva, traktor Massey Ferguson F3709

Massey Ferguson F3709, jedan od finalista Hrvatskog izbora za traktor godine, predstavljen je članovima žirija u Vrbovcu. Moćni stroj dio je nove generacije specijaliziranih traktora dostupnih u pet različitih izvedbi

Foto: Ivan Stupnišek
  • 2.843
  • 218
  • 0

Vođeni mišlju da ne postoje dvije iste poljoprivredne aktivnosti, a da svaki zadatak mora biti brzo i učinkovito obavljen, inženjeri Massey Fergusona su na temelju povratnih informacija poljoprivrednika diljem svijeta, razvili novu generaciju specijaliziranih trakora - MF 3700 dostupnu u pet različitih izvedbi. Novost je verzija WF, posebno konstruirana za primjene na pašnjacima i ratarstvu.

Iz navedene serije, model MF F3709, čiji je generalni uvoznik za Hrvatsku Austro Diesel, ušao je u finale Hrvatskog izbora traktora godine, a koji prvi put organizira Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH).  

Regionalni menadžer postprodaje za Balkan Austro Diesela Vjekoslav Mirenić, bio je našim domaćinom u tvrtki 'KIRŠ-PROM' u Vrbovcu gdje smo se imali priliku upoznali s osobinama ovog crvenog radnog stroja.

Poboljšana kontrola na doseg ruke, poboljšana vidljivost i jednostavan pristup kabini, odlika su ovog traktora

Model F3709, snage je 95 KS, motor/zapremnina – FPT 4cil./3,4 l, mjenjač 12x12, 24x24, 24x12 s KS. Odlikuje ga učinkovit pogonski sustav, poštivanje 3B razine emisije, niska potrošnja goriva. Impresivne je vlačne i podizne snage, što u kombinaciji s niskim troškovima održavanja i dugim intervelima, seriju MF 3700 čini isplativijim.     

Specijalizirani traktor za vinograde i voćnjake

Posebnu pažnju, naglasio je Mirenić, pridali su tome da korisnik udobnije provodi vrijeme u kabini u prostranom interijeru, s poboljšanim kontrolama na doseg ruke, poboljšanom vidljivošću i jednostavnim pristupom. Serija nosi jamstveni žig Masseya Fergusona, a sastoji se od pet visokokvalitetnih modela specijaliziranih traktora s prostranim kabinama ili platformama te širokim rasponom dužina i profila, s motorom od 75 do 105 KS i izborom raznih specifikacija koje omogućuju visoko specijalizirane primjene.

Izvedba za vinograd, širine od svega jednog metra, idealna je za tradicionalne - uske vinograde (oznaka V). Nadalje, izvedba za voćke (F), idealna je za veće vinograde i voćnjake s redovima od 2,5  do 3 metra. To je znatno veći traktor s širom prednjom osovinom i prostranijom kabinom. 

Izveba Ground Effects (GE) je niskoprofilna i idealna za rad pod stablima, u plastenicima i u prekrivenim vinogradima dok je varijanta Wide Fruit (WF) idealna za padinske vinograde i planinske farme jer ima nisko težište i veću stabilnost na kosinama s širom prednjom i stražnjom osovinom te prostranijom kabinom. 

Novi stajling poklopca motora nastavlja održavati izgled obitelji MF, a novi poklopac spremnika za gorivo na vrhu haube pruža lakši pristup čak i kad su priključeni prednji utovarivač ili priključak. Veći spremnik za gorivo od 74L i opcionalni dodatni spremnik  čine maksimalni kapacitet goriva do 104L čime se povaćava autonomija i znatno smanjuju prekidi rada.

Poboljšana rasvjeta i za zahtjevni noćni rad 

Duge i zahtjevne sezone prioritet su ovih traktora, stoga kabina serije MF 3700 pruža poželjno radno mjesto. Iznenadit će vas prostranost sa svim kontrolama nadohvat ruke i izvrsna vidljivost koja pruža dobru preglednost nad Vašim kulturama.

Duge i zahtjevne sezone za posebne usjeve, prioritet su ovih traktora

Opcije dužinski učvršćenog ili teleskopskog upravljanja te nagibni volan pružaju korisniku mogućnost prilagodbe prema vlastitim potrebama i omogućuje još  jednostavniji i lakši pristup. Novost je i nožna papučica gasa koja je sada smještena uzduž tunela prijenosa.

Sve se nalazi na pravom mjestu u ovoj seriji - MF 3700. Kontrole su logično posložene na desnoj konzoli bez obzira koje značajke izaberete. Uključenje memorije motora nalazi se blizu prekidača za priključno vratilo, a pozicijom i postavkama poteznice precizno se i direktno upravlja. Za izvedbu Efficient dostupan je jedinstveni joystick kojim se kontrolira pomak i poravnanje stražnje poteznice.      

Kao opcija, novi senzor upravljača pruža automatsko gašenje pogona na sva četiri kotača, a povezan je upavljačkim kutem za brže i jednostavnije okrete na granicama parcela. Nova digitalna ploča s instrumentima jasno pokazuje sve operativne i strojne podatke, a postoji i opcija za anologni ili digitalni radio. Nova radna svjetla također su dodatna su opcija koja poboljšavaju vidljivost u otežanim uvjetima ili noćnim aktivnostima.


Fotoprilog


Tagovi

MF 3709 Massey Ferguson Traktor godine Vjekoslav Mirenić Austro Diesel


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.


Partner

Hrvatski izbor traktora godine

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@danh.hr web: http://www.danh.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.