Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • NYIOOC 2022
  • 16.04.2022. 16:30
  • Istarska, Rovinj

Dva nova svjetska zlata za Vanđelićeva ulja Nono Remiđo

Lani zlato i srebro, sada dva zlata. To je najbolja potvrda da stalno napredujemo u kvaliteti, kaže Patricija Vanđelić

Foto: Facebook/Olive oil Nono Remiđo
  • 703
  • 59
  • 0

Kako vrijeme odmiče tako se na najvećem svjetskom natjecanju u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja  NYIOOC 2022 u New Yorku među nagrađenima pojavljuju i ulja iz Istre, najpoznatije hrvatske maslinarske regije.

"Lani zlato i srebro, sada dva zlata. To je najbolja potvrda da stalno napredujemo u kvaliteti“, izjavila je Patricija Vanđelić za Agroklub.

Obiteljsko gospodarstvo Vanđelić nalazi se u srcu Istre, između Bala i Rovinja uz samu obalu Jadranskog mora. Na oko 60 hektara raste 6.500 stabala maslina, a ima i trešanja, nektarina, marelica, jabuka, krušaka, bobičastog voća i grožđa. No, najpoznatiji nositelj imena Nono Remiđo je njihovo "tekuće zlato" od autohtone Buže, Istarske bjelice, Rosinjole, Karbonace, Leccina, Pendolina, Frantoia i Maraiola.

"Naše masline rastu na 50 do 90 metara nadmorske visine gdje uvijek struji svježi zrak što uz puno sunca daje iznimno kvalitetne plodove“, tvrdi gospođa Vanđelić. Sezonu započinju ručnim branjem  i svježe plodove odmah prerađuju hladnim prešanjem u vlastitoj uljari. Patricija ističe da je to velika prednost. Ne ovise o drugima i sami sebi reguliraju preradu unutar 12 sati od berbe što također utječe na kvalitetu. Ulje robne marke Nono Remiđo, koje je dobilo ime po djedu, na tržište dolazi u kvalitetnoj ambalaži  – debelo tamno staklo i čep protiv oksidacije čuvaju boju, miris i okus ulja kao da je tek punjeno, hvali ga Patricija.

Kvalitetu ekstra djevičanskog ulja obitelji potvrdilo je i prosudbeno povjerenstvo NYIOOC 2022. Zlatne nagrade idu monosortnom Nono Remiđo Rosinjola i višesortnom Nono Remiđo Finide. Za oba ulja karakteristična je intenzivna aroma i umjerena gorčina, dok kod osjeta okusa dominira voćnost Artičoka, Bilje, Cvijeće, Zeleni papar i Vanilija.

Ulje Vetta maslinara Deana Fabijančića osvojilo u New Yorku prve nagrade za Istru

"Trudimo se da kvaliteta bude ista ili, kao što je ove godine  - još bolja. Nagrade NYIOOC su najbolja preporuka našim kupcima. Uz stalne nadamo se i novima", rekla je na kraju Patricija Vanđelić. 


Tagovi

OPG Vanđelić Nono Remiđo Nyiooc 2022 Patricija Vanđelić


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."