Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osiguranje malinjaka
  • 25.06.2022. 12:00
  • Zlatiborski okrug, Arilje

Država ti vrati 60 odsto, ti nećeš da osiguraš - pa šta 'oćeš onda?

Smatram da mi koji smo osigurani, da će to biti i nadoknađeno. Povraćaj je 60 odsto za osiguranje malina, toliko ti država vrati, a ti nećeš da osiguraš, pa šta 'oćeš onda?, pita se malinar iz Arilja Dragić Radovanović.

Foto: Vladimir Nikolić
  • 271
  • 48
  • 0

Nakon što se u Šumadiji i Južnoj Srbiji zbrajaju štete od nedavnog nevremena koje je sravnilo mnoge useve sa zemljom, Ariljci su ovo iskustvom preživeli krajem prošlog meseca. Veliki grad pogodio je 30. maja ovo područje i oštetilo mnoge malinjake, ali ne svima i ne sa istim posledicama. 

"Maj mesec je bio sušan, to će svi potvrditi. Kad nam je trebalo najviše kiše - imali smo najmanje. Od 1963. godine, pošto ja to sve pamtim, do 30. maja ove godine nismo imali takav grad. Naše područje ovde zakačio je podobro", kaže malinar iz Arilja Dragić Radovanović i dodaje su osiguravajuće kuće ubrzo potom izašle na teren.

Malina ove godine pretrpela veliki grad

"Smatram da mi koji smo osigurani, da će to biti i nadoknađeno. Mislim da je povraćaj 60 odsto za osiguranje malina, toliko ti država vrati, a ti nećeš da osiguraš, pa šta 'oćeš onda?", pita se ovaj malinar.

Očekuje da posle obavljene zaštite od grada na plodovima da će imati prijem u hladnjaču do 15 vagona, odnosno 150 tona.

Smatra da su strelci sa ispaljenih preko 100 raketa "odradili svoj posao dobro". U ovom kraju voćari se sporadično odlučuju da svoje zasade zaštite mrežama, ali Radovanović smatra da će se to u budućnosti promeniti.

Više u narednom prilogu:

 


Foto prilog


Tagovi

Osiguranje useva Rod maline Grad Nevreme Protivgradna zaštita Osiguranje malina Dragić Radovanović


Autor

Vladimir Nikolić

Više [+]

Novinar emisije Farma