Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dulum zemlje
  • 04.02.2023. 16:30
  • Istarska, Ipši

Drugu sezonu Duluma zemlje zatvara priča o obitelji Ipša s maslinarstvom i vinarstvom

Proizvode jedno od najboljih maslinovih ulja u svijetu, vrhunsko vino, žive u malom istarskom selu gdje su stvorili obiteljsko-poslovnu ekološku priču i gospodarstvo.

Foto: Dulum zemlje
  • 1.672
  • 143
  • 0

Bila je jedna, a danas ih je mnogo. Riječ je o maslini, biljci koja je centar i osovina uspješne poslovno-obiteljske priče istarske obitelji Ipša iz seoca Ipši.

Ipše su danas jedan od sinonima za vrhunsko maslinarstvo. Klaudija je vjerno naslijedio i s njim surađuje sin Ivan koji s ocem samo širi i nastavlja graditi viziju uz veliku odanost i zahvalnost svemu onome što su njihove prethodne generacije, kako ih zove nonići, stvarale na prostoru gdje oni danas imaju svoju proizvodnju, uljaru, vinariju, degustacijsku salu – gdje žive i rade.

"Volio bih da nas je još više, kao što smo mi ovdje napravili priču - da živimo i radimo na zemlji, promišljeno i ekološki stvaramo kvalitetu sebi, našim kupcima, posjetiteljima, ali i sve to gradimo i stvaramo našoj djeci koja će moći nastaviti ono što smo stvorili", priča Klaudio Ipša.

Njegov sin Ivan kaže da su Istra i cijela Hrvatska mjesto sreće. "Mi u Hrvatskoj imamo sve – more, ravnice, brda i u sljedećih 10 godina možemo puno napraviti. Sve se više cijeni ono što se radi rukama, u prirodi, s onime što nam priroda da i zato vidim svijetlu budućnost", poručio je.

Što je sve Klaudio prije više od 20 godina imao u svojoj viziji i kamo ih je sve, kao obitelj, ta vizija odvela donosi posljednja epizoda druge sezone dokumentarnog serijala "Dulum zemlje" koja će se emitirati u ponedjeljak 6. veljače na prvom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT1) u 20:15 sati.

I ovoga puta autori serijala su Filip Filković Philatz i Tomislav Krnić, a seriju je producirala Tamara Babun iz zagrebačke producentske kuće Wolfgang&Dolly.

Pogledajte trailer za posljednju epizodu:


Tagovi

Dulum zemlje Obitelj Ipša Klaudio Ipša Ivan Ipša HRT


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.