Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BIOinput d.o.o.
  • 26.11.2021. 15:00

BIOinput asortiman obogatio organo - mineralnim gnojivima Grena

Grena gnojiva se iskorištavaju do sto posto. Ona spadaju u grupu postepeno opuštajućih, što znači da se ne otapaju već se razgrađuju i hrane biljke tijekom cijele vegetacije. 

Foto: Lucija Bencarić
  • 993
  • 155
  • 2

Na svjetskom tržištu cijene mineralnih gnojiva još od početka ljeta vrtoglavo rastu. Posljedica je to nedostatka sirovina i općeg rasta energetike i repromaterijala zbog čega su neki veliki proizvođači gnojiva odlučili smanjiti svoju proizvodnju. 

Zbog svega navedenog, tvrtka BIOinput d.o.o., uvoznik i distributer proizvoda za konvencionalnu i ekološku proizvodnju, svoju ponudu odlučila je obogatiti organo-mineralnim gnojivom talijanskog proizvođača Grena, a koje se koristi u konvencionalnoj proizvodnji. Svako od njih sastoji se od Grena matrixa i mineralne komponente. 

Grena matrix dobiva se kuhanjem sirovina u autoklavu na maksimalno 93°C čime se osigurava "živa" organska masa koja pozitivno djeluje na strukturu tla.

Ova gnojiva prevenstveno su hrana za tlo te posredno za biljke. Aminokiseline su glavni adut kojim se postižu visoki rezultati i vrhunski plodovi. One grade proteine te u biljkama imaju razne uloge od rezerve dušika, utjecaja na vlastiti obrambeni mehanizam biljka do nosača organoleptičkih svojstva.

Iskorištenost sto posto

Raznim pokusima dokazano je kako je iskoristivost klasičnih mineralnih gnojiva 20-30 posto, što bi značilo da od 100 kg formulacije 7:20:30 u najboljem slučaju iskoristimo 2,1 kg dušika, šest kg fosofora i devet kg kalija. Osim toga, ova gnojiva kao nosač imaju neku vrstu rude koja osim što ne djeluje na povećanje organske mase u tlu, zakiseljuje ga i dovodi do onoga što laički zovemo "mrtvo" tlo. 

S druge strane, Grena gnojiva se iskorištavaju do sto posto. Spadaju u grupu postepeno opuštajućih, što znači da se ne otapaju već se razgrađuju i hrane biljke tijekom cijele vegetacije. Dugoročne gledano, ovakva gnojiva jedini su ispravan put u poljoprivredi jer spadaju u održive načine proizvodnje. Takva gnojiva u tlo unose nasušno potrebnu organsku masu kao i veliku količinu hrane za mikrooeganizme tla, a kao rezultat tlo postaje hranjivi medij za rast biljaka.

U ponudi tvrtka ima više raznih formulacija ovisno o potrebama kulture pa se tako može naći Fertigrena N 12 sprintFertigrena 5.13.8 S+ 3 MgO+8 CaOFertigrena 7.5.12. S + FeFertifrena 7.12.6, Grena starter 12.5.6

Svako na 100 kg sadrži do 40 kg organske mase, do 13 kg aminokiselina i proteina, do devet kg huminskih i fulvo kiselina, do 17 kg organskog ugljika te mikroelemente (B, Fe, Mn, Cu, Zn). 

Organsko gnojivo zamjena za stajsko

Kako bi povećali sadržaj organske mase u tlu nekad se koristila velika količina stajskog gnojiva, no zbog sve manje stočarskih farmi i dostupnosti gnojiva na tržištu postoji problem dostupnosti i samog stajnjaka.

Bioinput ima i za to rješenje. U svojoj ponudi ima organsko gnojivo koje je zamjena za stajsko, a u sebi sadrži osim makroelemenata i aminokiseline i mikroelemente. Prednost njegovog korištenja je u tome što za razliku od stajskog ona nemaju sjemeke korova i u potpunosti su pročišćena od bolesti i štetnika.

Cijena takvog je vrlo povoljna te je aplikacija puno jednostavnija i brža.

Za više informacije možete se obratiti Bioinput timu na bioinput@gmail.com ili martina@bioinput.hr


Tagovi

BIOinput d.o.o. Grena Organo-mineralna gnojiva Organsko gnojivo Stajsko gnojivo


Autorica

Martina Borić

Više [+]

Martina Borić diplomirala je Zaštitu bilja na Agronomskom fakultetu u Zagrebu 2007. godine. Nakon 10 godina provedenih u struci 2017. godine otvara vlastitu firmu za savjetovanje u ekološkoj proizvodnji, te se osim savjetovanja bavi distribucijom i prodajom profesionalnih proizvoda za ekološku proizvodnju. "Znanje je moć", moto je kojim se vodi.


Partner

Andermatt BIOinput d.o.o.

Ruđera Boškovića 1/1, 42000 Varaždin, Hrvatska
tel: 042 741 348, e-mail: bioinput@andermatt.hr web: http://www.bioinput.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam vaš Novocommerce International 💚💛
Da li se u gnijezdu pronašla kakva John Deere igračka? 🎁🐰 Šaljite nam slike u komentaru 🤗
#novocommerce