Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BIOinput
  • 13.06.2017. 10:30

Armicarb novi eko fungicid, Asset-u nova dozvola!

Nakon puno godina upravo je tvrtka Bioinput d.o.o. u Hrvatsku uvezla najstariji i najučinkovitiji prirodni insekticid Asset. Novost je da je Asset dobio novu dozvolu na maslinama, a u ponudi je i novi fungicid Armikarb.

Foto: alfonsodetomas/bigstockphoto.com
  • 1.955
  • 82
  • 0

Bioinput d.o.o. kao mlada firma na hrvatskom tržištu, konstantno nudi nova i učinkovita rješenja za probleme u ekološkoj proizvodnji. U svakodnevnoj komunikaciji s proizvođačima, osluškuju probleme i potrebe u proizvodnji i trude se ponuditi za iste rješenja.

"Želimo da ekološka proizvodnja raste s nama i da mi rastemo s njom."

Nakon puno godina upravo je tvrtka Bioinput d.o.o. u Hrvatsku uvezla najstariji i najučinkovitiji prirodni insekticid Asset. Aktivna tvar u sredstvu Asset je piretrin koji se dobiva iz autohtone hrvatske biljke dalmatinski buhač (Chrysanthemum cinerariifolium). Obzirom da je Asset uvezen po hitnom postupku, u svojoj registraciji ima samo neke indikacije no za sljedeću sezonu bit će u punoj registraciji i imat će dozvolu na gotovo svim kulturama za gotovo sve vrste štetnika.

Nova dozvola na maslinama

Novost je da je Asset dobio novu dozvolu na maslinama. U suradnji s Udrugom Istarski Eko Proizvod gdje su važnost piretrina prepoznali još odavno, od Ministarstva poljoprivrede ishodila se dozvola za suzbijanje maslinovog moljca (Prays oleae) te medečeg cvrčka (Metcalfa pruinosa). Sve informacije o proizvodu možete vidjeti u FIS bazi Ministarstva poljoprivrede.

Novost u ponudi je novi fungicid na bazi kalijev hidrogen karbonata, 850 g/kg pod nazivom Armicarb.

U ponudi novi ekološki fungicid!

Aktivna tvar Armikarb-a je 85% kalij-bikarbonat, a još je važnija činjenica da je aktivnoj tvari dodano 15 % (w/w) adjuvanata od dvije različite komponente posebno selekcionirane da disperziraju kalij bikarbonat po biljnoj površini te povećavaju učinkovitost fungicida ujedno smanjujući fitotoksičnost aktivne tvari. Kod pravilnog korištenja omogućuje se potpuna pokrivenost površine aktivnom tvari i osigurava jednakomjerno raspršivanje proizvoda.

Proizvod najbolju učinkovitost daje u visokom potencijalu infekcije te u kišnom razdoblju kada njegov sastav u potpunosti osigurava pokrivenost i otežava ispiranje prilikom kišnog i vlažnog razdoblja. Na tržištu se mogu naći neformulirani pripravci kalij bikarbonata koji nemaju jednaku učinkovitost kao Armikarb, što je u svijetu dokazano nizom pokusa te kojima se ne može postići adekvatna zaštita.

Djelovanje kalijeva bikarbonata povezano je s promjenom pH vrijednosti, osmotskog tlaka i ionske ravnoteže između karbonata i bikarbonata osjetljivih gljiva. Kontaktnim djelovanjem sprječava razvoj niti, micelija i spora (preventivno i kurativno djelovanje). Višestruko djelovanje na metaboličke procese (tzv. multi-mode) upućuje na nisku razinu rizika od rezistentnosti. Pojačana vlažnost tijekom ili nakon primjene poboljšava učinkovitost. Stoga se primjena Armikarb preporučuje u večernjim satima.

Tablica 1. Dozvoljene primjene fungicida

Između vrlo važnih i konačno pravih rješenja. Ističemo primjenu na sivu plijesan (Botrytis cinera), gljivicu za koju do sada uistinu nije bilo adekvatnih rješenja.

Za više informacija, obratite se tvrtki BIOinput na jedan od niže navedenih kontakata.

Autor: Martina Borić, Foto: alfonsodetomas/bigstockphoto.com


Povezana biljna vrsta

Maslina

Maslina

Sinonim: - | Engleski naziv: Olive | Latinski naziv: Olea europea L.

Maslina je zimzelena biljka koja može dostići visinu 3 – 13 m. Najveći svjetski proizvođač maslina je Španjolska, a slijedi ju Italija. Jedno stablo masline može dati 15 – 40 kg... Više [+]

Tagovi

BIOinput Ekološka proizvodnja Asset Maslina Armikarb Maslinin moljac Dalmatinski buhač


Partner

Andermatt BIOinput d.o.o.

Ruđera Boškovića 1/1, 42000 Varaždin, Hrvatska
tel: 042 741 348, e-mail: bioinput@andermatt.hr web: http://www.bioinput.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/