Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Vogošća
  • 20.11.2016. 14:00

8.400 sadnica malina za šest poljoprivrednika

Udruženje poljoprivrednika općine Vogošća dodijelilo je sadnice maline sa sistemom za navodnjavanje putem sufinasiranja za šest vogošćanskih poljoprivrednika.

  • 281
  • 13
  • 0

Udruženje poljoprivrednika općine Vogošća uspješno je realizovalo projekat "Dodjela sadnica maline sa sistemom za navodnjavanje putem sufinasiranja na području općine Vogošća". Projekat je obuhvatio dodjelu 8.400 sadnica maline i 7 sistema za navodnjavanje kap po kap, za šest vogošćanskih poljoprivrednika.

Za pet korisnika projekta isporučeno je po 1.200 komada sadnica maline za površinu zemljišta od 1.000 m2, dok je za jednog korisnika projekta isporučeno 2.400 komada sadnica maline za površinu zemljišta od 2 000 m2.

Korisnici su dobili za zadatak da izvrše sadnju malina u roku od 7 dana, nakon čega će im biti isporučen i montiran sistem za navodnjavanje, kako bi uzgoj malina bio što uspješniji.

Prema riječima Muhameda Softića, predsjednika Udruženja poljoprivrednika, ovaj projekat izuzetno je važan za općinu i poljoprivredne proizvođače, te će i dalje nastaviti ulagati u poljoprivredu i pomoću općinskih ali i donatorskih sredstava obezbijeđivati bolje uslove za razvoj poljoprivrede u Vogošći.

Izvor i foto: vogosca.ba


Povezana biljna vrsta

Malina

Malina

Sinonim: - | Engleski naziv: Raspberry | Latinski naziv: Rubus idaeus L.

Malina je zeljasta biljka niskog rasta iz porodice ruža (Rosaceae). Rodi odmah poslije sadnje, a punu rodnost doseže u trećoj godini. Rodi jednom ili više puta u godini, živi u... Više [+]

Tagovi

Općina Vogošća Malina Sadnice Dodjela


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.