Kvaliteta nam je na prvom mjestu, a povoljnim omjerima kvalitete i kvantitete uspijevamo za naša vina proizvesti baš onakvo grožđe kakvo nam treba za pojedini proizvod, kaže voditeljica vinogradarsko-vinarske proizvodnje, Lucija Kužir.
Nova vinarija i brend slavonskih vina, Enosophia, danas je započela s berbom grožđa.
"Dok većini ljudi kraj kolovoza i početak rujna znači završetak ljeta, nama taj period označava početak berbe i najuzbudljivijeg dijela godine", kazala je voditeljica vinogradarsko-vinarske proizvodnje Lucija Kužir.
Kako su otkrili, krenuli su rano jutros s berbom na vinogradarskom lokalitetu Božilovac u Feričancima, a prva na redu je bila sorta Graševina.
Ubrano će nakon fermentacije postati nadopuna postojećoj ponudi, a riječ je i o berbi od koje je dio već probran za baze za pjenušce za koje je potrebno nešto više kiseline.
"Ove godine očekujemo oko 1.100 tona grožđa od čega najveća količina pripada Graševini, a slijedi ju Frankovka. Kroz bogati sortiment u našim vinogradima uspijevamo optimalno organizirati berbu po vremenu dozrijevanja našeg grožđa“, navela je Kužir.
Nakon baza za pjenušce, otkrivaju dalje iz Vinarije, kreće se s redovnom berbom ostatka sorti te slijede Chardonnay, Pinot bijeli, Sauvignon blanc, Pinot crni, Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon i Syrah. Vinogradi su, unatoč izazovnoj godini kada su u pitanju vremenske prilike, u izvrsnom zdravstvenom stanju.
"Kvaliteta nam je na prvom mjestu, a povoljnim omjerima kvalitete i kvantitete uspijevamo za naša vina proizvesti baš onakvo grožđe kakvo nam treba za pojedini proizvod", zaključila je voditeljica.
Iz Enosophie napominju i da je za vrijedne berače organizirana zdravica i to s novim pjenušcem Nice To See You.
Tagovi
Autorica