Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarija Feravino
  • 13.11.2020. 15:00
  • Osječko-baranjska, Feričanci

Vinarija Feravino otvorila vrata novog podruma: Drvene bačve isključivo od slavonskog hrasta

Kapacitet podruma je 147.000 litara, a sve bačve proizvedene su od isključivo slavonskog hrasta čije šume okružuju vinograd.

Foto: Feravino
  • 631
  • 43
  • 0

Vrata svog novog podruma, na sam dan sv. Martina, otvorila je vinarija Feravino, a uzvanici imali priliku probati premium crna vina iz novih drvenih bačava i okusiti smjer njihovog razvoja.

"Kratko ali slatko, uživalo se u mladim vinima, vožnji kočijom i ugodnom druženju uz lagane zvuke tamburica“, opisao je Ivan Maričić direktor vinarije iz Feričanaca kod Našica.  

Kapacitet podruma je 147.000 litara, a sve bačve proizvedene su od isključivo slavonskog hrasta čije šume okružuju vinograd, naglasili su iz ove tvrtke. "Podrum je rezultat ideje i ambicije da se crna vina oplemene te postanu karakterna i suvremena, namijenjena široj publici", ističe direktor.

Domaće bačve od 140 godina starog slavonskog hrasta za vrhunska domaća vina

Uz onaj drveni, tu se nalazi i novi inox čija je funkcija proširenje ukupnog kapaciteta i kontrolirana vinifikacija zasebnih serija vina u fermentacijskim jedinicama različitih volumena.

Direktor vinarije Ivan Maričić 

"Započela je nova  vinska sezona. I ove godine želimo pokazati kako se kvaliteta naših vina diže kroz svaku berbu. Novi moderni podrum korak je ka tom cilju. Ovo je početak priče koja će tek pokazati svoju punu raskoš i sjaj“, poručio je Maričić.

Podsjećamo, početkom kolovoza, područje Našica, gdje ova vinarija ima dva vinogradarska lokaliteta (Zoljan i Ceremošnjak op.a.), pogođeno je olujnim nevremenom koje je ostavilo traga i na lozi i na ovogodišnjem urodu.

Feravino započelo berbu grožđa sa zadnjim danom kolovoza

"Shvatili smo kako smo mali i nemoćni pred prirodom. Ipak, iz situacije treba izvući ono najbolje, tako da ćemo uspjeti od sačuvanog grožđa dobiti kvalitetu koju želimo. Ostalo grožđe je u izvrsnom zdravstvenom stanju, a završna faza sazrijevanja prolazi vrlo dobro.

Uz naše stalne djelatnike, uspjeli smo pronaći dovoljan broj sezonskih radnika te se nadamo da ćemo zajedničkim snagama ovu berbu na naših 170 hektara odraditi uspješno s optimalnim parametrima", izjavila je povodom početka radova Lucija Kužir, koordinatorica berbe.


Fotoprilog


Tagovi

Vinarija Feravino Podrum Bačve Slavonski hrast


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.