Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinski sektor
  • 19.06.2021. 10:30

Vinari, objavljen je javni poziv za provedbu mjera Destilacija i krizno skladištenje vina

Riječ je, kažu iz Ministarstva poljoprivrede, o nastavku kriznih mjera pomoći sektoru vinarstva koje su se pokazale efikasnima u prošloj godini.

Foto: Depositphotos/IgorTishenko
  • 169
  • 169
  • 0

Javni poziv na provedbu mjera Destilacija vina u kriznim slučajevima i Potpora za krizno skladištenje vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine, objavljen je jučer, 18. lipnja. 

Kako navode iz Ministarstva poljoprivrede, cilj mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima je osloboditi kapacitete prijema nove berbe grožđa, proizvodnje i skladištenja na način da se proizvođaču dodjeli potpora ako vino preda na destilaciju, na razini veleprodajne cijene. Potpore za krizno skladištenje za cilj imaju potaknuti proizvođače da određene količine zadrže u skladištu i ne stavljaju ga na tržište, čime se uravnotežuje ponuda i potražnja u ovim okolnostima.

Riječ je, kažu, o nastavku kriznih mjera pomoći sektoru vinarstva koje su se pokazale efikasnima u prošloj godini, za mjeru Destilacija vina u kriznim slučajevima je iskorišteno 100 posto od ukupno raspoloživih sredstava, dok je u mjeri Potpora za krizno skladištenje vina iskorištenje bilo 88 posto. Vinska omotnica za 2020. godinu gotovo je 94 posto iskorištena. 

Više o mjerama Nacionalnog programa pomoći sektoru vina pronađite ovdje

Rok za podnošenje prijava na mjere traje od 19. do 28. lipnja. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Vinski sektor Pomoć Destilacija vina Skladištenje vina


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]