Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najbolja vinska regija
  • 04.04.2017. 14:00

Šveđani proglasili Istru vinskom regijom godine

Vinska udruga Munskänkarna proglasila je Istru vinskom regijom godine.

Foto: plavo-more
  • 291
  • 13
  • 0

Jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu Munskänkarna, s ukupno više od 25.000 članova i 170 sekcija po cijeloj Švedskoj i svijetu, odabrala je Istru kao svoju vinsku regiju 2017. godine.

Ove se godine zbog klimatskih posebnosti, prekrasnog krajolika i iznimnih vina koje proizvode istarski vinari, Istra nametnula kao logičan izbor za vinsku regiju godine, priopćeno je u nedjelju iz Vinistre.

Povodom proglašenja Istre vinskom regijom godine, predstavnici udruge Munskänkarna borave u Hrvatskoj kako bi obišli istarske vinare i posjetili turističke objekte te kako bi započela konkretna suradnja s istarskim vinarima u 2017. godini.

Velik gospodarski potencijal između Švedske i Hrvatske

Na svečanosti u Poreču u subotu navečer predstavili su se brojni istarski vinari među kojima i Agrolaguna, Franc Arman, Benvenuti, Cattunar, Coslovich, Demark, Dobravac, Fiore vina, Geržinić, Kabola, Monte Rosso, Pilato, Pjenušci Peršurić, Ritoša, Rossi, San Martino i Trapan.

Tom prigodom predsjednica uprave udruge Munskänkarna Lena Sthal uručila je grb predsjedniku udruge Vinistra Nikoli Benvenutiju, a na svečanosti je nazočio i ambasador Švedske u Hrvatskoj Lars Schmidt koji je istaknuo kako ova suradnja pokazuje da postoji veliki gospodarski potencijal između dviju zemalja u različitim industrijama te kako će konačno i Šveđani kod kuće uživati u vinima jedne od svojih turističkih destinacija.

Priznanje će utjecati na uvoz vina u Švedsku

"Ovo priznanje je izuzetna nagrada svim istarskim vinarima i prilika za predstavljanje na tržištu Švedske. Treba napomenuti kako mišljenje udruge Munskänkarna utječe na uvoz vina, ali i kreiranje vinske scene u Švedskoj i susjednim zemljama", poručio je predsjednik udruge Vinistra Nikola Benvenuti.

Dodao je da će zahvaljujući ovom priznanju idućih godina Istru posjetiti značajan broj gostiju iz Švedske. U sklopu tih posjeta posjetit će istarske vinarije, proći istarske vinske ceste, a sve to predstavlja, kako je rekao Benvenuti, benefit i za istarske ugostitelje, hotelijere, prijevoznike i sve druge subjekte na tom području.

Proglašenje na Vinistri

"Uvjereni smo da je ovo novi početak otvaranja Istre prema tržištima sjeverne Europe. Svakako treba naglasiti da su ovi rezultati došli kao posljedica velikog rada i zalaganja, ulaganja u edukaciju naših istarskih vinara, a sve kako bi se podigla kvaliteta proizvodnje vina", zaključio je Benvenuti.

Inače, proglašenje Istre vinskom regijom godine najava je ovogodišnje Vinistre koja će se od 12. do 14. maja održati u Poreču.

Foto: plavo-more


Tagovi

Istra Vinska regija Munskänkarna


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."