Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetsko tržište
  • 16.10.2016. 12:00

Potražnja za bezsjemenim grožđem raste

Svjetski trendovi pokazuju jasan porast u zahtjevima za italijansko bezsjemeno grožđe i italijanski vinogradari se pripremaju za budućnost.

Foto: Bigstockphoto.com/ Chubbychii
  • 200
  • 6
  • 0

Bezsjemene sorte su novi trend u proizvodnji stolnih sorti grožđa u Italiji. Sve veća potražnja potrošača za ovim sortama grožđa ali i zatvaranja nekih tržišta ukazuju u tom pravcu, iako tradicionalne sorte održavaju visok nivo kvaliteta.
Ove godine, italijansko grožđe se pokazalo dobrog kvaliteta. Prinos po hektaru je manji za 25% od prognoziranog, kiselost je mala, a Brix stepeni visoki, tako da je realno reći da su ispunjeni ciljevi kvaliteta.

Rast za bezsjemenim grožđem potvrđuje i činjenica da sve nove plantaže idu u tom smjeru. Glavni problem je izvoz jer su se vrata nekih tržišta nedavno zatvorila za uvoz grožđa iz Italije.

Zatvorena tržišta za uvoz grožđa osnovni problem

Potpredsjednik italijanskog udruženja proizvođača voća i grožđa Đakomo Suglia, izjavio je da je zatvaranje tržišta Rusije bilo katastrofalno za italijanski sektor. Nedavno je, kako je rekao Suglia, i Kanada takođe zabranila uvoz stonog grožđa kao i Daleki Istok, a i druga brojna tržišta su još zatvorena.

Međutiim, svjetski trendovi pokazuju jasan porast u zahtjevima za italijansko bezsjemeno grožđe i italijanski vinogradari se pripremaju za budućnost.

Izvor: eurofresh-distribution.com

Foto: Bigstockphoto.com/ Chubbychii


Tagovi

Bezsjemeno grožđe Italija Novi trend


Autorica

Verica Matić

Više [+]

Administratorica na Agroklubu. Magistar je turizma, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Vjeruje u tradicionalne vrijednosti i digitalne trendove.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]