Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dingač
  • 10.01.2021. 13:30
  • Dubrovačko-neretvanska, Pelješac

Pelješki dingač na inauguraciji Joea Bidena

Ustoličenju novog američkog predsjednika nazdravit će se kapljicama crnog Benmosche Family Dingač i Benmosche Family Zinfandel vina.

Foto: Depositphotos/akimbohr
  • 306
  • 55
  • 0

Kapljicom vrhunskog crnog dingača proizvedenog u pelješkom vinogorju obitelji Benmoche, nazdravit će se inauguraciji Joea Bidena, novog američkog predsjednika.

Poslužena će biti vina Benmosche Family Dingač i Benmosche Family Zinfandel, što će iznova biti sjajna promocija Hrvatske u najvišim državničkim američkim krugovima, piše dubrovnik.net

Za navedeno je zaslužan Robert H. Benmosche, svojedobno čelni čovjek svjetske osiguravateljske grupacije AIG i Obamin savjetnik koji je kao strastveni zaljubljenih u dalmatinska crna vina 2006. podigao terasaste vinograde dingača na južnim padinama i uz more kod Vignja na Pelješcu.

Tako su, opisuju, vinogradi plavca malog i zinfandela, na geografski zaštićenim područjima proizveli ovu limitiranu seriju vina. Benmosche je tijekom desetak godina proveo gotovo svaki slobodan trenutak uživajući sa svojom obitelji ili u vinogorju Pelješca ili kući koju je kupio u Lapadu, a obitelj je ostala povezana uz ovaj kraj i nakon što je preminuo. Prvenstveno, objašnjavaju, zahvaljujući prijateljstvu s našom poznatom enologinjom Marijom Mrgudić.

Hrvatska vina itekako su poznata u svjetskim krugovima. Primjerice, na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle, pio se - iločki traminac. Svadbeni dar bio je traminac izborna berba bobica, 2015. odnosno iz ekskluzivne limitirane linije predikatnih vrhunskih vina s položaja Principovac.

No, traminac Iločkih podruma ledena berba 2007. bio je i dar na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton 2011, a pio se i sad već davne 1953. godine na krunidbi kraljice Elizabete II. Ujedno, prilikom posjete princa Charlesa Hrvatskoj 2016., Iločka vina darivala su mu traminac 1947. Upravo onaj koji se posluživao na krunidbi njegove majke.


Izvori

Dubrovnik.net


Tagovi

Dingač Pelješac Zinfandel Robert Benmosche Inauguracija Joe Biden


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]