Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 13.10.2021. 14:10

Objavljene rang liste odabranih prijava za Vinsku omotnicu

Riječ je o mjerama "Ulaganja u vinarije i marketing vina" i "Restrukturiranje i konverzija vinograda“ iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019.-2023.

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.551
  • 80
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je rang liste s naznačenim odabranim prijavama za mjere "Ulaganja u vinarije i marketing vina“ i "Restrukturiranje i konverzija vinograda“ u 2021. godini iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019.-2023.

Kada je riječ o Ulaganjima, na Javni natječaj, objavljen u ožujku ove godine zaprimljeno je ukupno 267 prijava te je Agencija za plaćanja provela administrativnu kontrolu svih prijava prilikom koje je utvrđena pravovremenost, potpunost prijave, udovoljavanje propisanim uvjetima i kriterijima za provedbu mjere Ulaganja u skladu s člankom 35. Delegirane uredbe Komisije (EU) 2016/1149, broj bodova sukladno kriterijima rangiranja iz članka 16. ovog Pravilnika te iznos prihvatljivih troškova.

Sukladno navedenom, APPRRR je nakon administrativne kontrole svih pristiglih prijava utvrdila da nema dovoljno sredstava za financiranje svih prihvatljivih projekata te je sastavila rang-listu prema prioritetnim kriterijima utvrđenim u Prilogu II. Pravilnika i odabrala prijave s najvećim brojem prioritetnih bodova. 

Rang listu s naznačenim odabranim prijavama pogledajte ovdje.

Tako prijave kojima je utvrđeno 17 i 15 bodova ostvaruju puni iznos potpore, dok će se temeljem članka 16. stavka 4. Pravilnika primijeniti proporcionalna umanjenja potpore za one koje imaju utvrđenih 14 bodova.

"Onima kojima je utvrđeno 12 i manje bodova, prijave se odbijaju s obzirom na to da nema dovoljno raspoloživih sredstava za tekuću financijsku godinu", pojašnjavaju iz Agencije. 

Ista situacija je i kod druge mjere, samo što je kod nje najveći broj ostvarenih bodova 14 te takve prijave dobivaju maksimalan iznos potpore.

Rang listu za Rekonstruiranje i konverziju možete pronaći ovdje

Za one koje imaju 13 bodova, temeljem članka 15. stavka 3. Pravilnika primijenit će se proporcionalno umanjenja potpore, dok će se za sve ispod toga prijave odbiti. 


Tagovi

APPRRR Ulaganje u vinarije i marketing vina Rang lista Financijska sredstva


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.