Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veleučilište u Požegi
  • 03.06.2017. 18:00

Novi internetski portal za ljubitelje vina

19 godina Veleučilišta u Požegi!

  • 1.020
  • 60
  • 0

Veleučilište u Požegi svečano je obilježilo 19. obljetnicu svog postojanja. Tom prilikom predstavljen je novi internetski portal na kojem se svi zainteresirani mogu informirati o ponudi Poljoprivrednog odjela spomenute institucije.

Naime, djelatnici i studenti Veleučilišta na sedam hektara vinograda uzgajaju 11 sorti grožđa i već godinama proizvode kvalitetan Dionizov napitak za svačiji ukus.

Vinski web portal Veleučilišta

"Ideja vinskog web portala je predstaviti što nudimo u području Poljoprivrednog odjela. Pokazala se potreba da na tržištu prezentiramo naša vina i upravo zbog toga je i ovaj portal pronašao svoje mjesto u javnosti", rekao je dr. sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj VUP-a.

Na adresi vina.vup.hr jedna od glavnih rubrika je asortiman vina koja su podijeljena na crna, bijela te ledena, vrhunska i kvalitetna. Posjetitelji portala mogu saznati cijene graševine, pinota sivog i bijelog, syraha, merlota, zweigelta i cabernet sauvignona, kao i informacije o vinogradu i podrumu Veleučilišta. Uz spomenuto, stranica sadrži savjete za sljubljivanje hrane i pića.

Suradnja s Gradskim muzejom

"Dogovorili smo suradnju s Gradskim muzejom Požega i napravili poveznicu s Muzejom u loncu. Predložili smo vina koja pristaju uz nekoliko njihovih jela", dodao je Andrlić.

U sklopu svečanosti, dekan Dinko Zima naveo je i aktivnosti u protekloj godini te najaktualnije projekte ove institucije.

Projekti institucije

Riječ je o programima "Ruralni turizam, tradicija i transformacija gastro vještina na tržištu rada" u suradnji sa Zlatnim Lugom, zatim "AGRO TECH obrazovanje za integraciju na tržište rada" u partnerstvu s HZZ-om Požega te izgradnji studentskog doma, investiciji vrijednoj više od 32 milijuna kuna.

"Tijekom sljedećih 60 dana očekujemo potpisivanje ugovora, tj. odobravanje financiranja izgradnje budućeg studentskog doma. Mislim da je to sada u trećoj fazi, dostavili smo dokumente. Ono što smo za ovu godinu planirali je projekt dogradnje zgrade Veleučilišta. Prisutan je nedostatak prostora koji nas djelomično i ograničava", rekao je dekan Dinko Zima.

Preko Erasmus plus programa, tijekom proteklih godinu dana na Veleučilištu je boravilo 15-ero studenata u dolaznoj, dok je sedmero mladih upućeno na odlaznu mobilnost. Kako bi imali što bolje uvjete praktične nastave, Veleučilište je uložilo u opremu za laboratorije prehrane i tehnologije.


Tagovi

Veleučilište u Požegi Vinogradari


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]