Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berač grožđa
  • 06.12.2021. 18:00

New Holland-ov berač grožđa kreirao dizajner Ferrari traktora

"New Holland" je predstavio novi berač za grožđe koji je pogodan za rad u strmim vinogradima. Novim dizajnom su rešeni problemi na koje tradicionalna mehanizacija nije imala odgovor.

Foto: New Holland
  • 166
  • 14
  • 0

Trend u svetu poljoprivredne mehanizacije je kreirati što efikasnije mašine koji olakšavaju rad, posebno kada je u pitanju teška i komplikovana berba grožđa. "CNH Industrial" i "New Holland" su u saradnji sa poznatim italijanskim izrađivačem karoserija "Pininafarina", nekadašnjim dizajnerom za "Ferrari", predstavili novi berač koji je pogodan za strme vinograde. 

Većina klasičnih berača ne može da se koristi kada su u pitanju vinogradi na padinama. Taj se posao obavljao ručno, jer bi klasični i traktorski vučeni oštetili vinovu lozu i zrele grozdove. Osim toga, na padinama je razmak između redova nešto manji i klasična mehanizacija nije mogla da prođe između njih.

Kao rešenje stvoren je "Straddle Tractor Concept" koji je svojim dizajnom i drugim poboljšanjima potpuno prilagođen berbi na strmim padinama. Novi koncept kabine omogućava lako kretanje između redova vinove loze. Sama kabina je u gornjem delu široka i nagnuta napred što vozaču omogućava dobar pregled i upravljanje. Donji deo traktora je sužen pa olakšava kretanje između manjih međurednih razmaka.

Ko god da je probao mašinsku berbu grožđa, ne vraća se ručnoj?

Platforma ove mašine ima elektronsku vuču što ga čini efikasnijim i pogodnijim za okolinu od tradicionalnih.

"Naš revolucionarni koncept predstavlja budućnost kvaliteta berbe kojem teže vlasnici vinograda na strmim terenima", izjavio je Karlo Lambro, predsednik "New Holland"-a.


Tagovi

Berba grožđa Mašinska berba Prednosti Kombajn za berbu grožđa New Holland CNH Industrial Pinina farina Ferrari


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.