Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krunidba kralja
  • 04.05.2023. 13:55

Nema traminca, nema kralja? Na krunidbi Charlesa III. tradicionalno će se točiti iločko vino

Nema krunidbe, a ni kraljevskih vjenčanja bez traminca. Iločkog traminca

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 2.861
  • 159
  • 0

Iločki traminac pio se davne 1953. na krunidbi kraljice Elizabete II., a pit će se i na krunidbi njezina sina Charlesa III

Nastavlja se time tradicija koja povezuje Slavoniju s britanskom kraljevskom obitelji koja nije samo vezana uz krunidbu. 

Naime, Iločki podrumi su povodom vjenčanja princa Williama i Kate Middleton 2011. priredili poseban poklon, Traminac ledena berba 2007.  Osigurali su i svadbeni dar princu Harryju i Meghan Markle Traminac izborna berba bobica, 2015., što je kako su rekli te 2018., vino iz njihove ekskluzivne limitirane linije predikatnih vrhunskih vina s položaja Principovac.

Tada još princu, prilikom posjete Hrvatskoj odnosno Osijeku 2016. (naslovna fotografija), Iločka vina darivala su Charlesu Traminac 1947. Upravo onaj koji se posluživao na krunidbi njegove majke.

Vegeta u restoranu Michaela Jordana, Iločki traminac na vjenčanju princa Harryja!

Novi britanski kralj bit će okrunjen u subotu, 6. svibnja u 11 sati u Westminsterskoj palači, a uz njega će stajati i nova kraljica supruga Camilla.

Zbog posebne veze kralja i Osijeka, u tom će gradu na Trgu Sv. Trojstva biti postavljen veliki ekran na kojem će se moći pratiti izravan prijenos krunidbe, Turistička zajednica pripremit će za građane kekse i čaj, a gradom će voziti i kraljevski tramvaj, isti kojim su se Charles i Camilla vozili prije sedam godina. 

Turistički vodič u njemu će ispričati priču o kraljevskoj obitelji i kraljevom šukundjedu Franzu von Tecku, koji je rođen u - Osijeku. 


Tagovi

Krunidba Charles III Britanski kralj Traminac Iločki podrum


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]