Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HGK
  • 19.12.2018. 15:00

Luka Burilović: Brendirat ćemo Hrvatsku kao vinsku zemlju

Pod vodstvom direktora Vinske akademije u Austriji Josefa Schullera svoja je najbolja vina u Beču predstavilo deset hrvatskih vinarija. Posebno se dobro piše Malvaziji?

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
  • 163
  • 19
  • 0

U sklopu promocije vina okupljenih pod brend Vina Croatia - vina mosaica, Hrvatska gospodarska komora organizirala je promotivnu vinsku večeru u Beču. Pod vodstvom direktora Vinske akademije u Austriji Josefa Schullera svoja je najbolja vina predstavilo deset hrvatskih vinarija – Badel 1862, Degrassi, Dvanajščak Kozol, Feravino, Iločki podrumi, Krauthaker, Kutjevo, PP Orahovica, Stina i Vina Belje, priopćilo je HGK. 

"Trudimo se iskoristiti potencijal koji imamo i brendirati Hrvatsku kao vinsku zemlju kako bi se u konačnici olakšao put izvoznicima. Ako vina naših autohtonih sorti na međunarodnim natjecanjima dobivaju najviša odličja, zašto im onda ne bi bilo mjesto i na svim boljim vinskim kartama. bilanca i trend izvoza vina u Austriju već su pozitivni. Austrija je, nakon BiH i Njemačke, treće izvozno tržište za naša vina. U 2017. godini u Austriju smo izvezli osam i pol tisuća hektolitara, u vrijednosti od 1,2 milijuna eura. Opravdano možemo očekivati rast izvoza i povećanje potrošnje naših vina u Austriji", rekao je predsjednik HGK Luka Burilović

"Kvaliteta vaših vina je neupitna, problem je nedovoljna prepoznatljivost", istaknuo je Schuller, ali naglasio kako vjeruje da se tome može doskočiti jer Austrijanci obožavaju ljetovati na hrvatskoj obali, gdje imaju priliku kušati i vina.

"U vašoj zemlji gotovo svaki otok ima svoje vino. Po tome ste uistinu posebni. Uz dobre promotivne aktivnosti poput ove večere, čeka vas blistava budućnost. Posebno se dobro piše, primjerice, Malvaziji. To je sorta kakve nema u Austriji, a ima dobar imidž. Crna vina iz Dalmacije su nešto poznatija Austrijancima, no bojim se da nisu još uvijek svi svjesni koliko izvrsna ona mogu biti. I vaša graševina je bolja od austrijske, no, nažalost, nije dovoljno poznata. A odlično se može kombinira uz toliko jela", rekao je Josef Schuller, jedan od tri MW-a (engl.: Master of Wine) u Austriji, navodi se iz HGK. 


Izvori

Hrvatska gospodarska komora HGK


Tagovi

Vino Hrvatska vina Beč HGK Luka Burilović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]