Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kutjevačka vina
  • 09.02.2014. 11:00

Kutjevo planira povećati izvoz vina

U Kutjevu su u 2013. izvezli 50 % proizvodnje, ciljaju na nova tržišta, prije svega na skandinavske zemlje i Poljsku te na veću proizvodnju pjenušca

Foto: freepik.com
  • 462
  • 31
  • 0

Prošle godine je Kutjevo 50 % proizvodnje vina plasiralo u izvoz, a ove godine taj postotak bi trebao biti još i veći. "Pored naših stalnih tržišta očekujemo da ćemo otvoriti i nova, prije svega u skandinavskim zemljama i u Poljskoj", najavljuje Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva.

Osim na izvoz, po kojem je Kutjevo među izvoznicima vina u Hrvatskoj na prvome mjestu, u tvrtki su ponosni i na brojna međunarodna priznanja osvojena u prošloj 2013. godini, njih čak 18. Na londonskom Decanteru njihov ledeni traminac iz 2011. dobio je zlatnu medalju, dok je ledeni traminac iz 2003. dobio srebrnu, a vrhunska vina graševina Turković i Maximo bianco brončanu medalju. Kutjevačka vina medalje su pobrala i na sajmu Mundus vini u Njemačkoj, Vinagora u Mađarskoj te u Francuskoj na Chardonnay du Monde. Prvi put Kutjevo je dobilo nagradu i za pjenušac.

Maximo brut, pjenušavo vino od graševine, nagrađeno je srebrnom medaljom u Francuskoj. Na to su u Kutjevu posebno ponosni. Još jednom su dokazali da od graševine mogu napraviti što god zamisle. "Naša proizvodnja pjenušca jedinstvena je u svijetu. Za Maximo brut kao bazno vino koristimo samo graševinu, a poslije sekundarne fermentacije dodajemo ekspedicioni liker od graševine ledene berbe i u tome je ta posebnost. A isti način je i kod proizvodnje rose pjenušca, koji radimo od pinota crnog. Godišnje proizvedemo oko 15.000 boca pjenušca, a kako se u nas bilježi trend povećanja potrošnja pjenušaca, nadamo se da će se i naša proizvodnja povećati", ističe Marinclin.

Foto: freepik.com


Tagovi

Kutjevo Izvoz Šampanjac Ledeni traminac Graševina Ivan Marinclin Enologija Maximo brut

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]