Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 16.01.2021. 15:00

Izborili se: Francuskim vinarima 200.000 eura potpora mjesečno uz jedan uvjet

Oni će moći iskoristiti pomoć u navedenom iznosu ako se utvrdi da su izgubili 50% prihoda.

Foto: Vedran Stapić
  • 205
  • 158
  • 0

Francuski ministar financija, Bruno Le Maire izjavio je jučer da će tamošnji vinogradari pogođeni američkim carinama moći dobiti pomoć do 200.000 eura mjesečno.

"Uložit ćemo poseban napor za one koji su nepravedno pogođeni američkim sankcijama vezanim za sukob Airbus-Boeing“, izjavio je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio financijsku pomoć za sektore pogođene koronavirusom.

Postoji preduvjet

"Oni će moći iskoristiti pomoć u navedenom iznosu ako se utvrdi da su izgubili 50% prihoda", istaknuo je. Još su prošle godine zabilježili pad izvoza u SAD i to nakon prve runde 25-postotnih carina koje je uveo kabinet Donalda Trumpa.

Podsjetimo, ova je država pozvala Europsku komisiju za nadoknadu štete vinarima i to osnivanjem fonda za pomoć. Do toga je došlo zbog američkih carina koje je uveo SAD  i to na dijelove zrakoplova, vina i žestice proizvedene u Francuskoj i Njemačkoj, a one su rezultat spora s EU-om oko subvencija proizvođaču zrakoplova Airbusu.

Međutim, EU je uveo carine na američke proizvode zbog subvencija Boeingu. I dok traje taj rat, proizvođači najviše trpe, a francuska udruga izvoznika vina priopćila je krajem prosinca da će dodatne carine sektor stajati više od milijardu eura.


Tagovi

Carine SAD Francuska Vinari Potpore


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]