Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FINA
  • 15.11.2022. 13:30

Iz minusa 2020. u plus 2021: Vinari lani ostvarili dobit od 8,7 milijuna kuna

Financijska agencija objavila je rezultate poslovanja poduzetnika u djelatnosti i proizvodnji vina i uzgoja grožđa i navela tko je imao najveće prihode.

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.625
  • 69
  • 0

Za razliku od 2020. godine, poduzetnici u djelatnosti i proizvodnji vina i uzgoja grožđa prošlom 2021. mogu biti zadovoljni. 

Ostvarili su pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 8,7 milijuna kuna, objavila je Fina

Riječ je o podacima koji se odnose na 264 poduzetnika koji su imali 1.246 zaposlenih, a podnijeli su godišnji financijski izvještaj. 

Kako navode, pomatrana skupina ostvarila je 737,8 milijuna kuna ukupnih prihoda, 724,2 milijuna kuna ukupnih rashoda, dobit razdoblja od 59,8 milijuna kuna, gubitak razdoblja od 51,1 milijun kuna te su iskazali navedeni pozitivni rezultat, za razliku od 2020. kada je zabilježen neto gubitak od 51,7 milijuna kuna neto. 

"Među 264 poduzetnika u djelatnosti proizvodnje vina od grožđa, najveće ukupne prihode ostvarilo je društvo Agrolaguna d.d. iz Poreča u iznosu od 126,6 milijuna kuna", stoji u objavi Fina-e.

U djelatnosti uzgoja grožđa, u 2021. godini, poslovalo je 119 poduzetnika koji su imali 820 zaposlenih. Oni su iskazali pozitivan konsolidirani financijski rezultat (27,6 milijuna kuna), u odnosu na prethodno razdoblje kada su ostvarili neto gubitak od 45,1 milijun kuna.

"Ukupni ostvareni prihodi iznosili su 404 milijuna kuna, što je povećanje od 21,6 posto u odnosu na prethodnu poslovnu godinu", napominju dalje. 

Kod poduzetnika čija je pretežita djelatnost uzgoj grožđa, u 2021. godini društvo Iločki podrumi d.d. ostvarilo je najveće prihode, u iznosu od 71,9 milijuna kuna. 


Tagovi

FINA Proizvodnja vina Proizvodnja grožđa Prihod Dobit Agrolaguna Iločki podrumi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.