Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Benvenuti vina
  • 03.08.2014. 15:10

Istarska zemlja daje posebna vina

Vinariju zajedno vode braća Albert i Nikola Benvenuti s ocem Livijem, a proizvode vina koja zbog specifične nadmorske visine i sastava tla imaju osebujan karakter

Foto: Benvenuti vina
  • 237
  • 21
  • 0

U malenom istarskom mjestu Kaldir s pogledom na nedaleki Motovun rastu Malvazija Istarska, Teran i Muškat. Imanje je to obitelji Benvenuti, koje se već tradicionalno bavi vinarstvom i vinogradarstvom. Posebni mikroklimatološki uvjeti i terasasta konfiguracija terena grožđu daju poseban karakter.

Vinariju zajedno vode braća Albert i Nikola Benvenuti s ocem Livijem, a proizvode vina koja zbog specifične nadmorske visine i sastava tla imaju osebujan karakter. Naime, posebnu svježinu vinu daje uzgoj vinograda na 350 m nadmorske visine, kao i čuvanje u hrastovim bačvama. Neka se od proizvedenih vina nalaze u ograničenim serijama, što već samo po sebi dovoljno govori o važnosti koju ova obitelj daje na kvalitetu svojih proizvoda.

Obitelj Benvenuti, Albert i Nikola

s ocem Livijem

"Upravo iz želje da u vinima izrazimo terroir ovih specifičnih vinograda, ona su sva proizvedena s minimalnom intervencijom u vinogradu i podrumu. Svojim radom želimo prikazati kako u Istri proizvodimo vina za odležavanje, izrazite aromatske kompleksnosti te s dugogodišnjim potencijalom", ispričao je Benvenuti za privredni.hr. U vinariji proizvode i Teran, jednu od najznačajnijih istarskih sorti. Radi se o svježem i kompleksnom vinu, kojeg javnost prepoznaje iz godine u godinu, kao jedno od najboljih. Među najboljima svakako se nalazi i Malvazija Istarska, a vinogradi od čijeg se grožđa proizvodi smješteni su na 250 do 400 m nadmorske visine. Osobito je i vino naziva Corona Grande, slatko i specifične arome. Svoje su proizvode predstavili i na nedavno održanom privatnom kušanju za predstavnike ugostitelja, vinara i medija.

O kvaliteti vina Benvenuti svjedoče brojne nagrade, a vinarija je 2010. godine uvrštena i u vodeći talijanski vinski vodič Vini Buoni d'Italia. Osim u Hrvatskoj, vina su dostupna i u inozemstvu te se mogu nabaviti i u Bosni i Hercegovini te Srbiji i Italiji, što svjedoči o velikom interesu, potražnji i kvaliteti.

Foto: Benvenuti vina


Tagovi

Istra Istarska vina Kaldir Motovun Albert Benvenuti Nikola Benvenuti Livio Benvenuti Malvazija Istarska Teran Corona Grande Vini Buoni d'Italia Vina u hrastovim bačvama


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije