Tajne vrhunskog vina dobro poznaje Ivan Roginić iz Oriovca koji već godinama usavršava nove mješavine i okuse no kako kaže, vinarstvo je ozbiljan posao koji zahtijeva određene preduvjete.
Iako su dani berbe grožđa već odavno prošli, još neki nasadi vinove loze su pod snježnim pokrivačem, a prava znanost o vinu tek treba otkriti tajne u vinskim podrumima. Tajne vrhunskog vina dobro poznaje Ivan Roginić iz Oriovca koji već godinama usavršava nove mješavine i okuse no kako kaže, vinarstvo je ozbiljan posao koji zahtijeva određene preduvjete.
"Riječ je o minimumu higijensko-tehničkih uvjeta koje zahtjeva ministarstvo, primjerice registrirana burad, pumpe, filteri, sredstva za pranje buradi i tako dalje", ističe Roginić.
Tehnologija proizvodnje vina s godinama se razvijala, pa su tako stare navike odavno izbačene iz podruma. Koje savjete o proizvodnji vina ima Ivan Roginić, pogledajte u videoprilogu.
Foto: rexromae/pixabay.com
Tagovi
Autorica
Partner
Mile Budaka 1/4,
35000 Slavonski Brod,
Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250,
e-mail: sbtv@sbtv.hr
web: http://sbtv.hr/