Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Destilacija vina
  • 04.08.2020. 12:00

APPRRR: Objavljen popis proizvođača s utvrđenom kvotom vina za destilaciju

Aktivnosti vezane uz destilaciju trebaju biti dovršene do 14. rujna, koji je ujedno i krajnji rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu, navode iz Agencije.

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 333
  • 458
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je popis proizvođača s utvrđenom kvotom vina za destilaciju

Podsjećamo, riječ je o Javnom pozivu objavljenom 8. srpnja za provedbu mjera "Destilacija vina u kriznim slučajevima" i "Potpora za krizno skladištenje vina" iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Cilj mjere "Destilacija vina u kriznim slučajevima", kako pojašnjava APPRRR, je osloboditi kapacitete prijema nove berbe grožđa, proizvodnje i skladištenja vina na način da se oslobađanje vina sa zaliha u skladištima proizvođača provede kroz dodjelu potpore proizvođaču, na razini veleprodajne cijene, ako ga preda na destilaciju. S provedbom aktivnosti korisnici mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima mogu započeti nakon izdavanja Odluke o odobrenju kvote.

Destilacija vina u kriznim slučajevima: Objavljeni odobreni destilateri

"Aktivnosti vezane uz destilaciju trebaju biti dovršene do 14. rujna 2020. godine, koji je ujedno i krajnji rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu", navode iz Agencije.

Popis odobrenih destilatera za sudjelovanje u mjeri Destilacija vina u kriznim slučajevima, objavljen je krajem srpnja. 

Riječ je o Vinoplod-Vinarija d.o.o Šibenik, Sladorana d.o.o. Županja, Badel 1862 d.d. Benkovac, Vinarija Vrbanj d.o.o. Vrbanj, i Vina Bedekovich d.o.o. Bedenica. 

Popis proizvođača vina možete pogledati u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Destilacija vina Krizne mjere Vino Popis proizvođača


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.