Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zabrana lova
  • 29.07.2019. 15:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Lovište Krivaja

Zabranjen lov srne obične u državnom lovištu Krivaja! 

Utvrđen je znatan pad ostvarenog matičnog fonda srne obične u odnosu na planirani

Foto: Pixabay/LubosHouska
  • 813
  • 56
  • 0

Zabranjen je lov srne obične u državnom otvorenom lovištu Krivaja! 

"Temeljem zahtjeva tvrtke TM-Lovstvo d.o.o. za zabranu lova srne obične, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs donio je Rješenje da se u državnom otvorenom lovištu "Krivaja“, ustanovljenom na području Bjelovarsko-bilogorske županije zabranjuje lov srne obične. Naime, uvidom u dostavljenu dokumentaciju navedeno je brojno stanje srne obične u lovištu "Krivaja“ u mjesecu svibnju od 87 grla, dok je važećom Lovnogospodarskom osnovom propisan matični fond srne obične prije lova od 122 grla", priopćeno je iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kako je navedeno u obrazloženju tvrtke TM-Lovstvo, utvrđen je znatan pad ostvarenog matičnog fonda srne obične u odnosu na planirani. Prema obrazloženju podnositelja zahtjeva takvo stanje je posljedica prisutnosti parazita metilja i povećanog broja čagljeva.

"Stoga, kako bi se zaštitilo brojno stanje srne obične, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs donio je Rješenje kojim se zabranjuje lov srne obične tijekom ove lovne sezone, odnosno do 31. ožujka 2020. godine u otvorenom lovištu "Krivaja“, zaključuje se u priopćenju.
 


Tagovi

Zabrana lova Srna obična Lovište Krivaja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!