Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pošumljavanje
  • 07.02.2019. 18:00

Za 12 sati posadili 66 miliona stabala - nov Ginisov rekord

Središnja indijska država Mađa Pradeš postavila je novi Ginisov rekord nakon što je 1,5 miliona dobrovoljaca posadilo više od 66 miliona stabala za samo 12 sati.

Foto: Twitter/ShivrajSingh Chouhan
  • 562
  • 740
  • 0

Središnja indijska država Mađa Pradeš (Madhya Pradesh) postavila je novi Ginisov rekord nakon što je 1,5 miliona dobrovoljaca, uz reku Narmadu, posadilo više od 66 miliona stabala za samo 12 sati

Taj je napor nadmašio dosadašnji rekord postavljen u susednoj državi Utar Pradeš (Uttar Pradesh), kada je 800.000 učesnika u julu 2016. godine posadilo 50 miliona stabala.

U Indiji je potražnja za ogrevnim drvetom, pašnjacima i zemljištem za igradnju uništila ogromne travnjake i šume. Tako je od 2013. godine u državi Mađa Pradeš uništeno više od 2.500 kilometara kvadratnih guste i srednje guste šume.

Shivraj Singh Chouhan, glavni ministar Mađa Pardeša, pohvalio je ovo postignuće: "Izuzetno sam ponosan što su ljudi iz Mađa Pradeša uspešno posadili 66 miliona stabala danas.

Prema saopštenju za javnost, cilj masovne sadnje bio je podići svest o planu nacije "učinimo zeleno ponovno zelenim". Na konferenciji o klimatskim promenama u Parizu, Indija je obećala povećati šumski pokrivač na 95 miliona hektara do 2030. godine u što će uložiti 6,2 milijarde dolara, piše India.com

"Jako sam zahvalan svima koji su sadili drveće. Značajno su doprineli u očuvanju prirode. Učestvujući u sadnji, značajno doprinosimo očuvanju prirode. Klimatske promene od nas traže spašavanje okoline", zaključio je Chouhan. 


Tagovi

Pošumljavanje Indija Madhya Pradesh Mađa Pradeš Klimatske promene Guinnessov rekord Ginisov rekord


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.