Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Industrija namještaja
  • 23.09.2021. 12:25
  • Grad Zagreb, Zagreb

Vučković: U prvih šest mjeseci 2021. ukupan izvoz namještaja veći za šest posto

Ministrica Vučković sudjelovala je na konferenciji "Identitet - budućnost industrije namještaja".

Foto: poljoprivreda.gov.hr
  • 1.460
  • 33
  • 0

" U prvih šest mjeseci 2021. ukupan izvoz proizvodnje namještaja iznosio 76 milijuna eura, što predstavlja rast od pet posto u odnosu na isto razdoblje 2020.", istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković na konferenciji "Identitet - budućnost industrije namještaja".

Dodala je i kako vesele posljednji podaci prema kojima su prosječne mjesečne plaće i godišnji prihodi u ovoj industriji u značajnom porastu, no i naglasila kako uvijek postoji prostor za daljnji razvoj proizvodnje namještaja.

"Razvoju ove industrije zasigurno će pridonijeti sektorske intervencije kroz novi Strateški plan ZPP-a kao i potpore investicijskim ulaganjima putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti", kazala je Vučković dodavši kako će značajan iskorak prema razvoju hrvatske drvne industrije i industrije namještaja biti kroz Nacionalni plan razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja do 2030., koji je trenutno u procesu izrade u uskoj suradnji s predstavnicima ovih industrija.

Inače, konferencija strateškog restrukturiranja industrije namještaja u "industriju s identitetom“ održana je u sklopu manifestacije Zagreb Design Week, koja je inače najveći događaj iz područja dizajna u Republici Hrvatskoj, a u organizaciji je sudjelovala i Hrvatska udruga poslodavaca - Udruga drvne i papirne industrije. 

U izradi Nacionalni plan razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja za 2022. - 2030.

Na njoj su predstavljeni hrvatski uspješni primjeri suradnje proizvođača namještaja i dizajnera, a posebno predavanje održao je i svjetski renomirani talijanski dizajner Giulio Cappellini, umjetnički direktor dizajnerske tvrtke Cappellini sa sjedištem u Milanu. 


Tagovi

Marija Vučković  Konferencija Industrija namještaja Drvna industrija Strateški plan Zagreb Design Week


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]