Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumske ceste
  • 16.02.2023. 10:30

Uloženo više od 3,3 milijuna eura za održavanje šumskih cesta

Cilj je povećanje otvorenosti šuma u šumama privatnih šumoposjednika u svrhu zaštite od požara i ispunjavanja ostalih zadaća gospodarenja

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.572
  • 106
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma financira održavanje šumskih cesta u šumama privatnih šumoposjednika, neophodne infrastrukture pri gospodarenju koja također ima svoju protupožarnu i gospodarsku dimenziju.

"U prethodne dvije godine financirano je održavanje šumskih cesta u šumama privatnih šumoposjednika na području cijele Republike Hrvatske ukupne dužine preko 92 km u vrijednosti većoj od 1,8 milijuna eura", priopćilo je Ministarstvo.

Kako navode, u tijeku su radovi održavanja šumskih cesta ukupne dužine skoro 11 km u vrijednosti od 76.000 eura na području Varaždinske, Koprivničko – križevačke, Bjelovarsko – bilogorske, Požeško – slavonske i Primorsko – goranske županije, kao i aktivnosti za početak održavanja u dužini preko 64 km procijenjene vrijednosti veće od 1,4 milijuna eura na području Istarske, Karlovačke, Primorsko – goranske, Šibensko – kninske, Varaždinske i Zagrebačke županije.

Trenutno je otvoren javni poziv za podnošenje zahtjeva za financiranje radova održavanja šumskih cesta u šumama malih šumoposjednika i to na području primorske Hrvatske, do 20. ožujka 2023. s mogućnošću produljenja.

Objavljen Javni poziv - financiraju se radovi održavanja šumskih cesta

"Cilj je povećanje otvorenosti šuma u svrhu zaštite od požara i ispunjavanja ostalih zadaća gospodarenja šumama i šumskim zemljištem na temelju kojega će se dodatno značajno povećati ukupna dužina održavanih šumskih cesta", zaključuju iz Ministarstva.

Detalji Natječaja nalaze se na ovdje.


Tagovi

Šumske ceste Financiranje Ministarstvo poljoprivrede Šume Šumposjednici


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.