Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumska prometnica
  • 19.06.2021. 16:30
  • Sisačko-moslavačka, Beli Potok, Crkvine

U promet puštena još jedna šumska prometnica financirana iz OKFŠ-a

Riječ je, navode iz Ministarstva poljoprivrede, o prometnici Beli Potok-Crkvine, a ukupna vrijednost projekta veća je od 727 tisuća kuna.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede/poljoprivreda.gov.hr
  • 1.513
  • 19
  • 0

Još jedna šumska prometnica financirana sredstvima naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma puštena je u promet, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Riječ je, navode, o prometnici Beli Potok-Crkvine, a ukupna vrijednosti projekta veća je od 727 tisuća kuna.

"Pored primarne uloge šumskih prometnica u svrhu održivog gospodarenja šumama, njihova višestruka uloga ogleda se i kroz doprinos preventivnoj i represivnoj borbi protiv šumskih požara, a na područjima državne granice i kroz doprinos osiguranju njezine nepovredivosti i državnog područja Republike Hrvatske“, izjavio je prilikom otvaranja Šime Mršić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

Do sada je tako, podsjetio je, za više od 445 kilometara šumskih i protupožarnih prometnica na području cijele zemlje uloženo 60,5 milijuna kuna iz OKFŠ-a.

U razdoblju od 2016. godine na području Sisačko-moslavačke županije uloženo je više od 4 milijuna kuna za održavanje 21,8 kilometara šumskih prometnica u privatnim šumama, dok je samo u 2021. godini planirana realizacija radova održavanja na šumskim prometnica dužine 21,7 kilometara u vrijednosti od gotovo 5 milijuna kuna.

Inače, šume privatnih šumoposjednika (privatne šume) sastavni su dio šumskogospodarskog područja RH i zauzimaju površinu od 661 720,89 hektara, što predstavlja 24 posto od ukupne površine svih šuma u državi.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Šumska prometnica Beli Potok-Crkvine OKFŠ


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]