Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pošumljavanje
  • 21.02.2023. 10:40

U proljeće prvo - zasadi drvo! Prijavite se za zajedničku sadnju

Dani zajedničke sadnje održavaju se i ove godine, a kako se prijaviti, objavile su Hrvatske šume.

Foto: M. Petković (arhiva)
  • 1.597
  • 63
  • 0

I ove godine održat će se pošumljavanje u sklopu akcije Dani zajedničke sadnje i to pod nazivom: U proljeće prvo posadi drvo!

Kako napominje iz Hrvatskih šuma, održava se 10. i 11. te 17. i 18. ožujka ove godine. Rok za prijavu zainteresiranih građana je kraj veljače, a broj je ograničen

Prijave je potrebno dostaviti na e-mail adresu: posumljavanje@hrsume.hr i u njima navesti ime i prezime sudionika/naziv grupe sudionika, adresu e-pošte, posjedovanje ili ne posjedovanje alata za sadnju te županiju u kojoj bi se sadnja obavljala.

"Sudionici se trebaju obući u odgovarajuću terensku obuću i odjeću i ponijeti rukavice. O svim detaljima akcije bit će povratno obavješteni e-poštom", navode iz Hrvatskih šuma. 

Napominju i da godišnje zasade više od 9 milijuna sadnica različitih šumskih vrsta. Šume se pomlađuju kroz brojne samostalne, ali i akcije koje uključuju udruge građana, škole, dječje vrtiće i vanjske suradnike.

"Iznimno velik odaziv ovim akcijama daje nam vjetar u leđa i poticaj jer je svaka posađena biljka dragocjena te je zalog da naš planet i dalje diše", ističu uz zaključak da zajedničke sadnje nisu samo akcije pošumljavanja već su u prvom redu akcije edukacija i informiranja građana, ali također druženja te brige za prirodu.


Tagovi

Pošumljavanje Zajednička sadnja Akcija Hrvatske šume U proljeće prvo zasadi drvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).