Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa drva
  • 03.05.2018. 16:30

Prijavljen i revirnik šumarije, šumokradici izdao popratnicu

Obojica su kazneno prijavljena: jedan zbog krađe, drugi zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Foto: Pixabay/MabelAmber
  • 2.152
  • 121
  • 0

Zbog sumnje u krađu drva iz šume na području mjesta Pješčanica, općina Gvozd, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem kojeg se sumnjiči da je sredinom prosinca prošle godine u šumi dvoje vlasnika, 71-godišnje žene i njenog 58-godišnjeg brata, posjekao 30 stabala hrasta, graba i bukve, počinivši štetu od oko 15.000 kuna, navodi sisačko-moslavačka policija. 

Kako objašnjavaju, prema prethodnom dogovoru je 45-godišnji revirnik šumarije za ukradenu drvnu masu izdao popratnicu, u kojoj je naveo neistinite podatke i time ju stavio u legalni promet, nakon čega su drva izvezena iz šume i prodana. Zbog krađe je 43-godišnjak kazneno prijavljen, dok je revirnik šumarije prijavljen za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

Sisačko-moslavačka policija zabilježila je i krađu sjemenskog kukuruza. Kako navode, u Mahovu, mjestu pokraj Martinske Vesi, nepoznati je u polju s prikolice ukrao 40-ak vrećica sjemenskog kukuruza i automatsku kuku za vuču, čime je tvrtku sa sisačkog područja oštetio za oko 22.500 kuna. Od odgovorne osobe je zaprimljena kaznena prijava zbog krađe, a za počiniteljem se traga.


Tagovi

Krađa drva Policija Kaznene prijave


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer