Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šume Vojvodine
  • 24.10.2014. 18:00

Pošumljavanje novih 400 hektara u Vojvodini

Bugarski je uputio apel lokalnim samoupravama da iskoriste mogućnost povlačenja finansijkih sredstava iz pokrajinskog budžeta za pošumljavanje.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
  • 89
  • 4
  • 0

Od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodeljeno je 50 miliona dinara za pošumljavanje novih 400 hektara u Vojvodini, a sredstva će se koristiti za podizanje novih šuma na zemljištu u državnoj svojini, svojini pravnih lica, ali i svojini fizičkih lica. Prava na ostvarivanje bespovratnih sredstava dodeljena su iz Budžetskog fonda za šume AP Vojvodine.

Branislav Bugarski, vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, danas je potpisao ugovore sa 14 korisnika sredstava za pošumljavanje te je istakao kako su u planu sredstva od 89 miliona dinara kako bi se pošumile nove površine jer Vojvodina ima relativno malo pošumljenih površina.

Bugarski je uputio apel lokalnim samoupravama da budu ažurnije i iskoriste mogućnost povlačenja finansijkih sredstava iz pokrajinskog budžeta za pošumljavanje.

"Sekretarijat ima podatke da je, prema prostornim i drugim planovima, slobodno za pošumljavanje zbirno oko 12.000 hektara u vojvođanskim opštinama, tako da bi lokalne samouprave trebale da iskoriste te mogućnosti. Apelujem i na privatne vlasnike parcela da razmisle o pošumljavanju kao strateškom ulaganju, da razmisle koje površine bi mogli da pošume, jer mogu da računaju na direktnu finansijsku podršku resornog sekretarijata" izjavio je Branislav Bugarski.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Sekretarijat za poljoprivredu Šumarstvo Pošumljavanje Šume Vojvodina Branislav Bugarski Lokalna samouprava Ulaganja Privatni vlasnici


Autorka

Martina Gavran

Više [+]

Martina sprovodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i Agrokluba kroz marketing i segment komunikacije s javnošću. Diplomirani je kulturolog, trenutno pohađa master studije Medijske kulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!