Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Unsko-sanske šume
  • 12.07.2017. 16:00

Najbolji šumari nagrađeni motornim pilama

Na manifestaciji Šumarijada takmičari su pokazali što znaju u šumarskim i sportskim disciplinama. Dan je prošao u vedroj, fer i korektnoj atmosferi.

Foto: ussume
  • 1.011
  • 47
  • 0

Osma po redu, tradicionalna i vrlo zanimljiva manifestacija, Šumarijada održana je i ove godine u organizaciji Šumsko-privrednog društva "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa, u Bosanskom Petrovcu.

Ovaj jedinstveni događaj čine natjecanja u šumarskim i sportskim disciplinama te kulturno-zabavni program. Cilj organizovanja šumarijade je afirmacija šumarstva i šumarske struke, stvaranje osjećaja pripadnosti preduzeću kod zaposlenika kao i njihovo međusobno upoznavanje i zbližavanje.

Ovogodišnja šumarijada započela je svečanim defileom učesnika koji su se takmičili na stadionu NK Mladost.

Takmičenje šumarskih radnika u sportskim i šumarskim disciplinama proteklo je u vedrom raspoloženju, fer i korektno. Natjecanja su trajala do kasnih popodnevnih sati kada su proglašeni najbolji i uručene nagrade i priznanja.

U ekipnom bodovanju u sportskim disciplinama najbolji su bili radnici "Šumarije" Bosanski Petrovac, dok su u šumarskim disciplinama najbolji bili predstavnici "Šumarije" Ključ. U pojedinačnom bodovanju najuspješniji je bio predstavnik "Šumarije" Sanski Most Abaz Grudić kojem je pripalo prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je Munibu Vreviću radniku "Šumarije" Bihać, dok je treće mjesto pripalo Sulejmanu Velagiću radniku Pogona gospodarenja za općinu Bosanska Krupa.

Za osvojeno prvo i drugo mjesto, kao nagrede, dodijeljene su motorne pile, dok je za osvojeno treće mjesto dodijeljeno kompletna sjekačka oprema marke Stihl. Sve nagrade osigurali su sponzori "Unikomerc" d.o.o Mostar i "Thor" d.o.o Doboj.

Foto: ussume


Tagovi

Šumarijada Motone pile Takmičenje Unsko-sanske šume


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]