Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Medvjed
  • 24.09.2022. 10:30

Mladić imao bliski susret s medvjedom - u širem centru grada

Kada sam otvorio auto, prvo sam čuo neki tup udarac iz obližnje šume, a onda kao da nešto ide ulicom, grebe po asfaltu, a zatim i neko brundanje, režanje… ne mogu opisati, kaže Rade.

Foto: Depositphotos/mgillert (ilustracija)
  • 1.951
  • 93
  • 0

Rade Jaraković iz Bajine Bašte u susjednoj Srbiji pola sata prije ponoći, između utorka i srijede, imao je susret koji će pamtiti cijeli život. Ispred kuće ovog 25-godišnjaka, u širem centru grada, odigrala se prava drama.

"Ponio sam sestrine stvari da ih stavim u automobil, jer sam je trebao voziti za Užice. Automobil je bio na ulici, pored dvorišta. Kada sam otvorio auto, prvo sam čuo neki tup udarac iz obližnje šume, a onda kao da nešto ide ulicom, grebe po asfaltu, a zatim i neko brundanje, režanje… ne mogu opisati."

Medvjed napao pastira na Vlašiću, liječnici mu pokušavaju spasiti nogu

Kaže, prvo se nije smio okrenuti, jer se sledio od straha. "Srce mi je udaralo kao ludo. A kada sam se okrenuo vidio sam medvjeda najprije četveronoške, a onda se odjednom propeo na zadnje noge", priča Jaraković i dodaje da se možda i on uplašio njega.

"Bio je udaljen oko dva do tri metra... Ispuštao je neke zvuke poput režanja."

Medvjed na slobodi i dalje

Mladić opisuje da se tada odjednom prenuo i "kao da je dobio neku do sada neviđenu snagu".

"Potrčao sam ka ogradi visokoj skoro dva metra i preskočio je. Nisam ni znao da to mogu, a nikad mi nije palo na pamet da je preskačem. Tek tada sam se okrenuo i iza sebe vidio medvjeda kako trči niz ulicu", dodao je Jaraković.

Medvjedi na planini nisu rijetkost (foto: Duško Ćirović)

Ušao je odmah u kuću i zatvorio vrata. Ukućani; sestra, otac i majka su ga odmah pitali što je bilo, jer je bio potpuno blijed, bez daha. Kada se malo povratio ispričao im je što se dogodilo.

"Prvo sam im rekao da nipošto ne izlaze napolje. A onda sam ispričao da sam vidio medvjeda kraj auta, da je stajao blizu mene, kako sam preskočio ogradu i uletio u kuću. Odmah smo pozvali policiju i lovačku udrugu. Ubrzo je došla policija s dugim cijevima i lovci, i krenuli su tražiti medvjeda. Nisu ga još pronašli, tko zna dokle je stigao", misli su našeg sugovornika čiji su susjedi potvrdili da su i njihova djeca videla "nepozvanog gosta" kako trči ulicom.

"Isto je jedan susjed iz poprečne ulice rekao da ga je kroz prozor vidio kako preskače ograde i bježi kroz dvorišta."

Ne zna se o kojem medvjedu je riječ

Imaju Jarakovići i psa, ali se on nije oglasio. Kako kažu, nije lajao jer se sakrio od straha od zvijeri.

Ova divlja zvijer do danas nije pronađena. Pretpostavlja se da je otišao u planinu, ali opet preporučuje se građanima Bajine Bašte da budu oprezni i da odmah prijave ako ga vide. Još nije poznato je li to ona koja se prati putem ogrlica ili neki novi koji se tek pojavio.    


Tagovi

Rade Jaraković Brundanje Medvjed Divlja zvijer


Autorica

Zvezdana Gligorijević

Više [+]

Novinarka više od 20 godina.