Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prerada drva
  • 23.02.2022. 13:30

Ministarstvo najavilo poticajne mjere za razvoj drvno-prerađivačke industrije

Jedna od tema sastanka ministrice s predstavnicima Udruženja drvno-prerađivačke industrije bila je dodjela bespovratnih sredstava za tekuću godinu. Što je sve dogovoreno?

Foto: Martina Popić
  • 1.594
  • 58
  • 1

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković održala je sastanak s predstavnicima Udruženja drvno-prerađivačke industrije na čelu s predsjednikom Igorom Leščićem na teme aktualnosti u ovoj industriji i poticajnih mjera resornog Ministarstva njenom razvoju.

Naime, poduzetnici su izložili svakodnevne izazove s kojima se susreću u svom poslovanju i proizvodnji, te ukazali na važnost i potencijal ove industrije za gospodarski razvoj zemlje. Jedna od tema bila je i dodjela bespovratnih sredstava za tekuću godinu, za što je trenutno osigurano 30 milijuna kuna, uz mogućnost povećanja.

Kako je priopćilo Ministarstvo nakon jučerašnjeg sastanka, planirana je objava javnog natječaja tijekom ožujka, nakon predstavljanja Programa dodjele potpora male vrijednosti za razvoj poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske u 2022. godini javnosti putem e-savjetovanja.

Najavljen natječaj za tip operacije 8.6.3

Također, u prvoj polovici tekuće godine planirano je i raspisivanje natječaja za tip operacije 8.6.3. Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda iz Programa ruralnog razvoja, radi jačanja vidljivosti poduzetnika i njihovih proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu.

Kako kažu iz Ministarstva, poduzetnici su pohvalili odluku Vlade Republike Hrvatske o donošenju novog akta strateškog planiranja razvoja ove industrije, Nacionalnog plana razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje od 2022. do 2030. godine, kojim će se pobliže definirati provedba ciljeva i prioritetnih područja javnih politika Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, a čije se donošenje očekuje do kraja travnja.

Značajna sredstva za sufinanciranje investicijskih ulaganja u razvoj drvno-prerađivačke industrije bit će osigurana i kroz Strateški plan zajedničke poljoprivredne politike do 2027.


Tagovi

Marija Vučković Sastanak Igor Leščić Drvno-prerađivačka industrija Poticajne mjere


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.