Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pošumljavanje
  • 09.04.2017. 16:00

Lučani bogatiji za 2.000 sadnica

Mlada šuma zameniće u Lučanima osušena i posečena stabla. U pitanju je 2.000 sadnica bora, divlje trešnje, smrče i hrasta.

Foto: lucani.rs
  • 2.080
  • 99
  • 0

Mlada šuma zameniće u Lučanima osušena i posečena stabla. U pitanju je 2.000 sadnica bora, divlje trešnje, smrče i hrasta. One će krasiti centar grada, gde je posečeno više od 1.500 stabala koja su bila stara i više od 40 godina.

Sušenje šuma je velik problem sa kojom se suočava Evropa, pa stručnjaci kažu da je važno raditi na prevenciji, kao i na adekvatnom gajenju šuma.

"Opredelili smo se za ove četiri vrste, zbog strategije razvoja šumarstva. Predlog je da se forsiraju autohtone vrste, gde god je to moguće", rekao je za RTS rukovodilac Odeljenja za za gajenje šuma JP "Srbijašume" Zvonimir Baković.

Ideja je da ovaj pošumljeni hektar budu pluća Lučana, gde će ljudi uživati u uređenom i osvetljenom prostoru, sa izbetoniranim stazama i klupama, kažu predstavnici opštine.

Foto: lucani.rs


Izvori

RTS


Tagovi

Sušenje šuma Zvonimir Baković


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta