Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 24.03.2020. 16:30

Izmjene i dopune Uredbe o zakupu šumskog zemljišta u vlasništvu RH

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje s javnošću za Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o zakupu šumskog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.

Foto: JumpStory
  • 1.173
  • 57
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje s javnošću za Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o zakupu šumskog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske

Kako pojašnjavaju, u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Hrvatske od 17. ožujka 2020. o prihvaćanju mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa, Ministarstvo poljoprivrede je temeljem članka 59. Zakona o šumama ("Narodne novine", br. 68/18, 115/18, 98/19 i 32/20) izradilo Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o zakupu šumskog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske kojim se predlaže odgađanje obveze plaćanja ugovorene zakupnine za dugoročni zakup, za tri mjeseca u odnosu na ugovoreni rok plaćanja, a za kratkoročni zakup mogućnost plaćanja u dva godišnja obroka.

11 mjera Ministarstva poljoprivrede za ublažavanje negativnog utjecaja koronavirusa

Ovom Uredbom otklonit će se ili ublažiti posljedice nastale uslijed posebnih okolnosti, odnosno događaja ili određenog stanja koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koji ugrožava život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, znatno narušava okoliš, narušava gospodarsku aktivnost ili uzrokuje znatnu gospodarsku štetu uslijed epidemije koronavirusa.

Savjetovanje je otvoreno do: 26.3.2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Uredba Zakup Šumsko zemljište


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]