Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatske šume
  • 30.04.2021. 10:30

Hrvatske šume uplatile 42 milijuna kuna šumskog doprinosa u prvom kvartalu 2021.

Novim Zakonom o šumama iz srpnja 2018. godine stope ovog doprinosa gotovo su udvostručene i sad iznose pet odnosno 10 posto za potpomognuta područja.

Foto: Martina Popić
  • 1.551
  • 336
  • 0

Hrvatske Šume d.o.o. u prvom su kvartalu 2021. godine uplatile 42 milijuna kuna šumskog doprinosa jedinicama lokalne samouprave, priopćila je njihova glasnogovornica Ana Juričić Musa.

Inače, novim Zakonom o šumama iz srpnja 2018. godine stope navedenog doprinosa gotovo su udvostručene i sad iznose pet odnosno 10 posto za potpomognuta područja, od ostvarene vrijednosti prodaje drva na panju.

Tako je obveza Hrvatskih šuma s 52 milijuna kuna u 2017. godini, porasla na 126,3 milijuna kuna u 2019. godini, dok su u 2020. jedinicama lokalne samouprave uplatile iznos šumskog doprinosa u vrijednosti od 125,7 milijuna kuna.

Prema Zakonu o šumama, podsjeća Juričić Musa, ovaj doprinos plaćaju pravne i fizičke osobe koje obavljaju prodaju proizvoda iskorištavanja šuma, odnosno drvnih sortimenata.

"Riječ je o namjenskim sredstvima koje je jedinica lokalne samouprave dužna uložiti isključivo u izgradnju i održavanje infrastrukture“, napomenula je.


Tagovi

Hrvatske šume Šumski doprinos Jedinice lokalne samouprave Zakon o šumama I.kvartal


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]