Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ugostiteljski objekti Hrvatskih šuma
  • 03.10.2017. 19:00

Bijeg od stresa uz vrhunske gastronomske užitke

Želite se odmoriti daleko od gužvi i stresne svakodnevice? Hrvatske šume upravljaju s nekoliko vrlo zanimljivih ugostiteljsko turističkih objekata koje nude pravu gastronomsku avanturu i smještaj u netaknutoj prirodi.

Foto: portalhrsume
  • 1.814
  • 56
  • 0

Hrvatske šume d.o.o. upravljaju s nekoliko vrlo zanimljivih ugostiteljsko turističkih objekata koje posjetiteljima nude pravu gastronomsku avanturu i smještaj u netaknutoj prirodi daleko od stresa svakodnevice. Naši objekti postali su poznati po delicijama spravljenih od divljači, nalaze se u bogatim lovištima ili u njihovoj neposrednoj blizini u okolini koja predstavlja najbolje što "divlja" Hrvatska ima za ponuditi. Pozivamo Vas da se i sami uvjerite u našu gastronomsku ponudu te da se odmorite daleko od gužvi i stresne svakodnevice.

Lovački dom Muljava

Smješten je na sat vremena vožnje od Zagreba te pola sata od Karlovca, nedaleko od mjesta Vojnić na Petrovoj gori, jednom od najljepših i najbolje očuvanih gorskih šumovitih krajobraza u Hrvatskoj. Poznata kao jedna od dvije pozicije "čistog neba" u Hrvatskoj, privlači veliki broj ljubitelja astronomije a brojni spomenici prirode i povijesno - kulturne znamenitosti poput ornitološkog rezervata, dvije poučne staze, spomenika kralju Petru Svačiću, spomenik Vojina Bakića, ruševina Pavlinskog samostana i brojni drugi, mamac su za izletnike koji na Muljavu dolaze i radi vrhunske gastronomske ponude. Muljava je već dugo vremena na popisu najboljih 100 restorana u Hrvatskoj u što su se uvjerili brojni posjetitelji, kako domaći tako i strani. I jedan mali savjet: sačuvajte mjesta u želucu za palačinke sa sladoledom i šumskim voćem. Fantastične su!

Planinarski dom Jankovac

Skriven u najljepšem kutku Parka prirode Papuk, dolini s dva prekrasna jezera 30 metarskim slapom i brojnim špiljama od kojih je jedna vječno počivalište grofa Jankovića, PD Jankovac dobro je poznat slavonskim izletnicima. Osim smještajnih kapaciteta, prilagođenih grupama planinara, pojedincima, obiteljima s malom djecom, tu je i prekrasni bungalov koji se nalazi na svega 100 m od slapa Skakavac. Restoran PD Jankovac redovito sudjeluje na kulinarskim natjecanjima i prezentacijama kao predstavnik Virovitičko - podravske županije a chef Dalibor Kovač prilagođava menu godišnjim dobima i redovno koristi samoniklo papučko bilje u svojim receptima.

Lovački dom Kunjevci

Koliko često imate priliku probuditi se, otvoriti prozor i ugledati stado srna kako na livadi ispred Vas mirno pasu travu? Upravo je to svakodnevni prizor u kojem uživaju gosti LD Kunjevci smještenog nedaleko od Vinkovaca na cesti prema Rokovcima. Stara hrastova šuma skriva od znatiželjnih pogleda a poznate delicije od divljači dugo ostaju u sjećanju gostiju čija riječ o kvaliteti gastronomske ponude je odavno prešla granice RH. Lokalni Šokci se kunu kako su poznati šokački desert taške, upravo onakav kakav su radile njihove bake.

Lovački dom Zlatna Greda

Smješten u neposrednoj blizini Kopačkog rita, u jednom od najpriznatijih lovišta u Europi, LD Zlatna greda do sada je ugostio brojne svjetske celebrityje i političare koji su ostali oduševljeni vrhunskom gastronomskom ponudom i mirom netaknute prirode koja ga okružuje. Mogućnosti za posjetitelje su nebrojene, od promatranja ptica, biciklizma, kayakinga, ribolova, lova... Adventure park je na svega nekoliko minuta hoda u radničkom naselju Zlatna greda a nisu daleko niti glasoviti vinski podrumi Baranje. Odnedavno je proširen smještajni kapacitet kao i poboljšan komfor, kako bi gosti mogli iz udobnih soba uživati u divljini.

Pansion Lovački

Želite istraživati "Zeleno srce Hrvatske", Gorski kotar? Nema bolje baze od Pansiona Lovački koji se nalazi u Delnicama, u park šumi Japlenški vrh. Poznate prirodne znamenitosti poput NP Risnjak, Golubinjaka, Zelenog vira, Kamačnika, Platka te prekrasna goranska mjesta Skrad, Fužine, Lokve, Mrkopalj, Ravna Gora, Vrbovsko... sve se nalazi na pola sata vožnje od pansiona Lovački. S terase pansiona puca pogled na grad Delnice u kojem možete guštati dok uživate uz delicijama restorana Lovački. Kako i samo ime govori, u Lovačkom se jede "po lovački". Gorski kotar je bogat s divljači na kojoj se i temelji gastronomska ponuda restorana. Svi koji se preko ljeta muče sa snom, trebali bi doći u Gorski kotar, jer ovdje se i ljeti spava pod dekom.

Pansion Peski

Svi su čuli za najveću hrvatsku pustinju "u kojoj nitko nije umro od žeđi", Đurđevačke peske. E, po njima je ovaj pansion dobio ime a gosti se u potpunosti slažu s ovom krilaticom, s time da će još dodati kako nitko nije umro niti od gladi, jer u Peskima se jako dobro i jede i pije. Đurđevački kraj poznat je po pernatoj divljači a nedaleko od pansiona nalazi se i fazanerija. Samim time, jela spravljena od pernate divljači mamac su za sladokusce koji uz jela i pića, uživaju i u prekrasnom pogledu s terase restorana. Đurđevački kraj idealan je za lov, ribolov, biciklizam, promatranje ptica a nekoliko zanimljivih prirodnih ili kulturnih fenomena, poput već spomenute pustinje i sela podravskih "naivaca" Hlebinama, zovu znatiželjne izletnike u posjet Podravini, nepravedno zapostavljenom kutku Lijepe naše.

Posjetite i ostale naše lovačke domove:

  1. LD Babinac - kraj Velike Pisanice, bjelovarski kraj
  2. LD Brezovica - kraj Siska
  3. LD Ćošak šume - Kopački rit
  4. LD Monjoroš - Nedaleko od Zmajevca u Baranji
  5. LD Kondrić - U blizini Levanjske Varoši, đakovački kraj
  6. LD Spačva - u srcu spačvanske šume na tzv. šokačkoj magistrali između Vrbanje i Otoka
  7. LD Radinje - priznato lovište trofejne divljači između Nove Gradiške i Slavonskog Broda
  8. LD Đedovica - skriveni kutak nedaleko od Voćina, lovište trofejne divljači
  9. LD Fazanerija - nedaleko od Slatine
  10. LD Čambina - Prekodravlje kod Repaša, na kraju šume uz samu državnu granicu s Mađarskom
  11. LD Litorić - U blizini Vrbovskog, skriven u dubokoj šumi
  12. LD Lividraga - Podno planine Risnjak u blizini Gerova, prekrasan okoliš
  13. LD Smrekova draga - Prekrasan krševiti šumski krajolik nedaleko od Tršća u Gorskom kotaru
  14. LD Tučka plana - Kraljevstvo medvjeda u blizini Samarskih stijena
  15. LD Ubaš - Skriveni šumoviti poluotok na kraju raškog zaljeva u Istri

Kuće za odmor Hrvatskih šuma:

  1. Jarčevac - Između Osijeka i Valpova, idealna za piknik, roštiljanje i ribolov
  2. Mačkovac - u istoimenom Lovištu kod Đakova savršena za piknik, roštiljanje, obiteljske izlete i proslave
  3. Sokolić - U blizini Lupoglava u Istri, kao stvorena za obitelji željne robinzonskog turizma

Hrvatske šume d.o.o. upravljaju s dva šumarska muzeja. Jedan se nalazi u mjestu Bošnjaci na samome rubu Spačvanskog bazena dok je drugi u mjestu Krasno u Lici, mjestu u kojem je osnovana prva šumarija u Hrvatskoj. Oba muzeja služe kako bi se očuvala duga šumarska tradicija organiziranog gospodarenja šumama koja u Hrvatskoj seže 250 godina u vrijeme Marije Terezije koja je i osnovala prve šumarije (Krasno, Kosinj, Petrova gora).

Šumarska tradicija odgovorna je što danas imamo prekrasne prirodne šume kojima se dive posjetitelji i struka iz cijeloga svijeta. Upravo je očuvanost šuma glavni razlog velikog broja zaštićenih prirodnih područja u našoj zemlji a danas je jedan od temelja turizma, glavne gospodarske grane u Hrvatskoj. Postavu muzeja možete vidjeti uz prethodnu najavu.

Pripremio: Goran Vincenc

Foto: portalhrsume


Izvori

Časopis HŠ


Tagovi

Hrvatske šume Ugostiteljski domovi Lovački dom Netaknuta priroda


Partner

Hrvatske šume d.o.o.

Ulica kneza Branimira 1, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 4804 174, e-mail: darko.biscan@hrsume.hr web: http://www.hrsume.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]