Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sporazum
  • 17.04.2018. 09:00

62,8 milijuna kuna za razminiranje šumskog zemljišta

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan potpisat će danas Sporazum o financiranju radova razminiranja šuma i šumskog zemljišta.

Foto: Bigstockphoto/Bakusova
  • 149
  • 20
  • 0

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan potpisat će danas Sporazum o financiranju radova razminiranja šuma i šumskog zemljišta sredstvima iz naknade OKFŠ prikupljene tijekom 2018. godine i Dodatak Sporazumu o financiranju poslova razminiranja šuma i šumskih zemljišta sredstvima iz naknade OKFŠ prikupljene tijekom 2017. godine

Sporazum o financiranju radova razminiranja šuma i šumskog zemljišta sredstvima iz naknade OKFŠ prikupljene tijekom 2018. godine vrijedan je 55 milijuna kuna namijenjenih razminiranju 502 ha šuma i šumskog zemljišta.

"Za 2017. godinu između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog centra za razminiranje potpisan je Sporazumom o financiranju poslova razminiranja šuma i šumskih zemljišta iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma na bazi prosječnog iznosa prikupljenih sredstava OKFŠ-a iz prethodnih godina u iznosu od 40 milijuna kuna. Završnim obračunom utvrđeno je da je tijekom 2017. prikupljeno 12.795.991,55 kuna više od predviđenih namjenskih sredstava iz nakade OKFŠ za financiranje poslova razminiranja šuma i šumskog zemljišta. Potpisivanjem Dodatka Sporazuma iz 2017. godine ukupno se financira razminiranje 475 ha šuma i šumskog zemljišta.

Podsjećamo da je Ministarstvo poljoprivrede u lipnju prošle godine izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku za ostvarivanje prava na sredstva iz naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma za izvršene radove u šumama omogućilo povećanje namijenjenih sredstava OKFŠ-a za razminiranje šuma i šumskog zemljišta s dotadašnjih 13% na sadašnjih 30%", stoji u najavi Ministarstva. 

Potpisivanje Sporazuma održat će se danas u 13 sati u Ministarstvu poljoprivrede.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Sporazum Šume Razminiranje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]