Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 8
  • 29.05.2017. 15:00

17 milijuna kuna iz fondova za ulaganje u šume

Za održavanje šuma 17 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja RH!

Foto: pixabay.com,
  • 1.307
  • 77
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je 36 odluka kojima se korisnicima Mjere 8 Programa ruralnog razvoja "Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma", dodjeljuju potpore u vrijednosti od gotovo 17 milijuna kuna.

Podmjera 8.5.

Za prošlogodišnji natječaj koji se odnosio na podmjeru 8.5 "Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“, operaciju 8.5.1. "Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura" izdane su 34 odluke o prihvatljivosti u vrijednosti od 16.531.638,19 kn.

Korisnici ove mjere su šumoposjednici, udruge šumoposjednika i šumovlasnika te trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske. Potpora iznosi do 100% ukupno prihvatljivih troškova, između 5.000 - 700.000 EUR-a, u kunskoj protuvrijednosti.

Podmjera 8.6.

Preostale dvije odluke o prihvatljivosti odnose se na podmjeru 8.6. "Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda", operaciju 8.6.3. "Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda" s iznosom od 286.459,00 kn.

Korisnici mjere su šumoposjednici, udruge šumoposjednika i šumovlasnika, obrti, mikro, mala i srednja poduzeća te jedinice lokalne uprave i samouprave i njihova udruženja, a potpora iznosi do 50% ukupno prihvatljivih troškova, između 5.000 - 30.000 EUR-a, u kunskoj protuvrijednosti.

"Naša zemlja ima jedne od najljepših i najočuvanijih šuma u Europi. Na nama je odgovornost da racionalnim upravljanjem tim resursom osiguramo da se dobra praksa brige o našim šumama nastavi i u naraštajima koji dolaze. Šumarstvo nema jedinstvenu zajedničku politiku u Europskoj uniji, no za zaštitu šuma kao dio eko sustava i oplemenjivača okoliša uspjeli smo izboriti sredstva u Programu ruralnog razvoja", izjavio je ministar Tolušić.

Detaljan popis korisnika dostupan je na mrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Foto: pixabay.com, 5676


Tagovi

Mjera 8 Ulaganje Šume


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]