Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fanon
  • 23.04.2016. 09:00

Znate li hranite li svoju stoku GMO hranom?

Sojina sačma, kukuruz, uljana repica - kako ste sigurni da nije GMO? Bitno je informirati se.

  • 1.894
  • 78
  • 0

Na žalost, danas je u Hrvatskoj 100% sojine sačme iz uvoza i većinom se radi o GMO sojinoj sačmi iz Južne Amerike. Osim sojine sačme, u Europi se još koriste i uljana repica i kukuruz koji su genetski modificirani, te podosta mikro komponenti (vitamini, enzimi i sl.) koji su proizvedeni ili na podlogama koje su GMO, ili su sami genetski modificirani. Takvog porijekla sirovina i dodataka nema u proizvodima TSH Fanon.

"Kod nas možete pronaći proizvode koji su u potpunosti proizvedeni bez genetski modificiranih organizama, odnosno bez genetski modificiranih sastojaka. U posljednje četri godine izuzetno smo puno ulagali u tehnologiju i razvoj novih proizvoda kojima smo u velikoj mjeri nadomjestili sojinu sačmu iz uvoza koja je glavni izvor genetski modificiranih organizama." potvrđuju iz Fanona.

Hoćemo li čekati narednih 20 ili 30 godina da bismo zaključili kako je GMO štetan po naše zdravlje?

Obratite pažnju na deklaraciju!

Non-GMO oznaka tvrtke Fanon

Obratite pažnju na deklaracije proizvoda i tražite pravo uvjerenje da se radi o hrani koja ne sadrži GMO. Potvrde i uvjerenja o npr. soji koja ne sadrži GMO jednostavno je i lako provjeriti jeftinom i brzom laboratorijskom pretragom o prisustvu genetski modificiranih organizama.

Tvrtka Fanon svoju deklaraciju potkrepljuje posebnim znakom koji je vidljiv i na deklaraciji i na ambalaži. Isto tako svim njihovim sustavima sigurnosti kvalitete, a osobito QS sustavom, jamče da njihovi proizvodi ne sadrže GMO.

*Sukladno uredbi EU br. 1169/2011, o informiranju potrošača odnosno označavanju hrane te provedbi uredbe EU br 1337/2013 po kojoj je obaveza označavanja zemlje porijekla te sukladno direktivi EU 1829 i 1830/2003 o označavanju hrane koja sadrži GMO.

Iskoristite svoje pravo odabira!

Prije više od 40 godina počela je era široke primjene antibiotika u proizvodnji hrane. Trebalo je jako puno vremena da shvatimo kako je taj način proizvodnje izuzetno štetan, a posljedice trpimo danas..

"Kako bismo napravili iskorak na tržištu mesa, mlijeka i jaja te se jasno razlikovali od uvoznih i sličnih proizvoda, niti jedan naš proizvod NE sadrži GMO, a cijene su konkurentne proizvodima koji sadrže GMO." potvrđuje Fanon.

Znak 'Ne sadrži GMO' na upit slobodan za korištenje

Tvrtka Fanon svojim kupcima daje mogućnost korištenje znaka ''Ne sadrži GMO'' kako bi olakšali pronalaženje proizvoda koji ne sadrže GMO i time potaknuli domaću kvalitetnu proizvodnju pred raznim proizvodima iz uvoza.

Dakle, ako ste u potpunosti sigurni da u hranidbi Vaših životinja nije korištena hrana koja sadrži GMO, zašto ne biste i svoje proizvode označili sličnim znakom? Korištenje tog znaka je za Fanon kupce u potpunosti slobodno, s time što je potrebno voditi računa da je takvo deklariranje podložno kontroli i da je svaka zloupotreba kažnjiva nemalim kaznama ukoliko se utvrdi suprotno od označenog.

Za sve dodatne informacije vezane uz korištenje znaka, zainteresirani se mogu javiti preko kontakt forme na linku: Fanon 'Ne sadrži GMO'.


Povezane biljne vrste

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Fanon GMO hrana Hranidba stoke Sojina sačma Uljana repica Tvornica stočne hrane Stočna hrana Genetski modificirani organizmi Kukuruz Deklaracija


Partner