Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tovne svinje
  • 11.12.2020. 15:35

Za očuvanje likvidnosti proizvođača tovnih svinja 6 milijuna kuna

Program ima za cilj sanirati dio gubitaka nastalih zbog trajnog poremećaja na tržištu uzrokovanog pandemijom bolesti Covid-19 i uslijed pojave afričke svinjske kuge u drugim državama članicama.

Foto: Bigstock/ Elena Larina
  • 242
  • 29
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je e-savjetovanje o Prijedlogu Programa privremene izvanredne mjere potpore za očuvanje likvidnosti proizvođača tovnih svinja u Republici Hrvatskoj.

Kako pojašnjavaju, program ima za cilj kroz financijsku pomoć najosjetljivijim proizvođačima tovnih svinja sanirati dio njihovih gubitaka nastalih zbog trajnog poremećaja na tržištu uzrokovanog pandemijom bolesti Covid-19 i uslijed pojave afričke svinjske kuge u drugim državama članicama Europske unije, osigurati njihovu likvidnost i nastavak proizvodnje.

Savjetovanje možete pronaći ovdje.

Prihvatljivi korisnici su upisani u Upisnik poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom svinja upisanih u Jedinstveni registar domaći životinja (JRDŽ), a koji su u odobrene objekte za klanje papkara isporučili najmanje 10, a najviše 600 grla koja su evidentirana u sustavu razvrstavanja i označivanja na liniji klanja u razdoblju od 15.09.2020. do 15.12.2020. godine te pripadaju u kategorije T1 i T2.

Za potporu su prihvatljiva muška i ženska grla svinja koja su:

  • rođena u Republici Hrvatskoj i isporučena s farmi upisanih u JRDŽ na klanje u odobrene objekte za klanje papkara u razdoblju
  • imaju evidentirano izlučenje u JRDŽ-u na klanje,
  • evidentirana su u sustavu razvrstavanja i označivanja na liniji klanja te pripadaju u kategorije T1 i T2 u razdoblju od 15.09.2020. do 15.12.2020. godine.

"Za provedbu Programa potpore osigurana su financijska sredstva u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 6.000.000 kuna, navode iz Ministarstva.

Savjetovanje je otvoreno do: 14.12.2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Tovne svinje Likvidnost Savjetovanje Izvanredne mjere potpore


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije