Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kvrgava koža goveda
  • 22.07.2016. 14:20

Vakcinacija goveda na teritoriji Pomoravlja i Šumadije

Veterinarske stanice sa teritorije Pomoravskog i Šumadijskog okruga preuzele su danas od Veterinarskog instituta u Jagodini potrebne količine vakcine protiv bolesti kvrgave kože goveda kako bi počele sa vakcinacijom.

  • 55
  • 1
  • 0

Veterinarske stanice sa teritorije Pomoravskog i Šumadijskog okruga preuzele su danas od Veterinarskog instituta u Jagodini potrebne količine vakcine protiv bolesti kvrgave kože goveda kako bi počele sa vakcinacijom i očekuje se da bi za 10 do 15 dana trebalo da bude završena vakcinacija na celokupnoj teritoriji tih okruga.

Direktor Veterinarskog instituta u Jagodini, koji pokriva Pomoravski i Šumadijski okrug, Zoran Rašić kazao je da je ovaj institut dobio 70.000 doza vakcina što je sasvim dovoljno da se vakciniše cela populacija goveda u ova dva okruga. "Veterinari kreću sa vakcinacijom danas po utvrđenim planovima sa kojima su upoznati vlasnici goveda i ja molim vlasnike životinja da sarađuju sa veterinarskom službom i da im omoguće da nesmetano obave svoj posao", rekao je Rašić.

Na teritoriji Pomoravlja i Šumadije ove bolesti nema

"Na teritroiji Pomoravskog i Šumadijskog okruga za sada nije bilo sumnje na nodularni dermatitis, nemamo pojavu ove bolesti, još uvek smo područje koje nije zaraženo, ali u okruzima sa kojima se graničimo, dakle Zaječarski, Braničevski, Raški i Rasinski okrug bolest se pojavila tako da je poslednji momenat da sprovedemo vakcinaciju i da pokušamo da sprečimo pojavu bolesti na našoj teritoriji", kazao je Rašić.

Vakcina besplatna za vlasnike životinja

U Veterinarskom institutu u Jagodini održan je i sastanak Regionalnog kriznog centra sa predstavnicima 27 veterinarskih stanica koje sprovode vakcinaciju kako bi se upoznali sa tehnikom vakcinacije. Kako je rečeno vakcina je bezbedna i daje odlične rezultate. Planirano je da se za nedelju dana obavi veći deo vakcinacije, pre svega na teritoriji područja koja se graniče sa okruzuma u kojima se bolest pojavila.

Foto:pixabay.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Vakcina Zoran Rašić Bolest kvrgave kože Nodularni dermatitis Veterinari Pomoravski okrug Šumadija