Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicija
  • 30.09.2022. 13:10

Ukrajinci žele podići farmu peradi na Banovini

Ulaganje u farmu koja bi zapošljavala i do tri tisuće ljudi, ideja je koja se čula na Ukrajinsko-hrvatskom gospodarskom forumu u Kijevu.

Foto: Depositphotos/roibu (ilustracija)
  • 1.575
  • 489
  • 0

Ukrajinci su zainteresirani za izgradnju farme peradi na Banovini koja bi zapošljavala između dvije i tri tisuće ljudi, informacija je koja se prolomila medijima nakon održanog Ukrajinsko-hrvatskog gospodarskog foruma u Kijevu. 

Konkretno, zanimanje za ulaganje u Hrvatsku pokazuje korporacija System Capital Management (SCM), u vlasništvu jednog od najbogatijih ukrajinskih poduzetnika, Rinata Ahmetova. 

Spominje se pritom i da je uz podizanje farme peradi, SCM zainteresiran i za investicije u našu poljoprivredu, energetiku i luke.

Na Forumu se okupilo preko 200 hrvatskih i ukrajinskih tvrtki iz svih ključnih sektora gospodarstva, a predsjednik HGK Luka Burilović istaknuo da trenutno 30 posto hrvatskog izvoza u Ukrajinu otpada na farmaceutske tvrtke.

"Propulzivni sektori su i IT, turizam te poljoprivredno-prehrambena, kemijska i metalna industrija", rekao je. 


Tagovi

Farma peradi Ukrajina Ulaganje Banovina


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]