Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Baby beef
  • 12.03.2018. 12:20

Udruga Baby beef: Hitno obnoviti stočni fond i brendirati meso junadi tovljene na domaćim farmama

Krećemo u široku i ambicioznu kampanju brendiranja Baby beef mesa kao visoko kvalitetnog proizvoda  uzgojenog na hrvatskim farmama, najavio je predsjednik Udruge za tov i uzgoj junadi Baby-beef Darko Celovec.

Foto: Bigstockphoto/mikumistock
  • 1.124
  • 152
  • 0

Stočni fond u Hrvatskoj moramo hitno obnoviti, a meso junadi tovljene na domaćim farmama brendirati kako bi potrošači znali što kupuju. Ciljevi su to Udruge za tov i uzgoj junadi Baby-beef koja je ovog vikenda izabrala posve novo vodstvo. Udruga Baby-beef, navodi se u priopćenju, najveća je domaća udruga za proizvodnju stoke i mesa, a nakon 18 godina postojanja članovi su odlučili da im treba veća profesionalizacija rada kako bi zaštitili svoje interese. Tomu će, kažu, najviše prionuti novi predsjednik Udruge Darko Celovec i njegov zamjenik Dejan Majdak.

"Prioritet nam je obnova devastiranog stočnog fonda. Naime, situacija je izrazito teška za tovljače jer mi danas možemo ostvariti maksimalno 20 posto naše proizvodnje s hrvatskom teladi. Problem stočnog fonda je smanjeni broj goveda, ali isto tako i nepovoljna genetika koju trebamo mijenjati. Znamo da je taj put dugotrajan i zato želimo što ranije krenuti u taj posao", poručio je novi predsjednik Udruge Darko Celovec.

Novoizabrani predsjednik udruge Darko Celovec (lijevo)

Krenuli su i u projekt brendiranja junetine koja se tovila na hrvatskim farmama. "Krećemo u široku i ambicioznu kampanju brendiranja baby beef mesa kao visoko kvalitetnog proizvoda  uzgojenog na hrvatskim farmama. Stvaramo poseban, novi izgled znaka što bi svim članovima osigurali prepoznatljivost i na domaćem i stranom tržištu. Vrlo važno je hrvatskog potrošača što kvalitetnije informirati o kvaliteti našeg mesa jer svi pokazatelji govore da se svijest potrošača mijenja i da se traži kvaliteta", najavljuje Celovec.

Cilj je i povećanje proizvodnje kod svakog člana udruge, posebice kod malih kojim će udruga pomagati kako bi opstali na tržištu. Otvaranje novog izvoznog tržišta u Turskoj, ali i rješavanje problema bolesti kvrgave kože također su poslovi koji stoje pred novim vodstvom. Trajni zadak udruge će biti održavanje prepoznate kvalitete domaće junetine, ali i daljnje poboljšavanje, kao i tržišna bitka da proizvođači dobiju adekvatnu cijenu za visokokvalitetni domaći proizvod, zaključuje se iz udruge.

Izvor i foto: Udruga za tov i uzgoj junadi Baby-beef


Tagovi

Baby-beef Udruga Meso


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.